Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία Sax Mediterranee

Συναυλία Sax Mediterranee
Ένα κουαρτέτο σαξοφώνων σε απρόβλεπτα τραγούδια - ο λόγος φυσικά για τους Sax Mediterranee - θα τιμήσει με την παρουσιά το φεστιβάλ Υμηττού, λίγο πριν κλείσει για φέτος τις Γιορτές στους δρόμους.

Ο συνθέτης και σαξοφωνίστας Γιώργος Δαραβέλης μαζί με το γνωστό σαξοφωνίστα Στάθη Μαυρομμάτη δημιούργησαν μαζί με δύο μαθητές τους το κουαρτέτο των σαξοφώνων Sax Mediterranee, με σκοπό την ερμηνεία όχι μόνο του γνωστού κλασσικού ρεπερτορίου του σαξοφώνου.

Η βασική τους πρόθεση είναι να γνωρίσουν στο κοινό σκοπούς και ήχους από την ελληνική παράδοση (δημοτικά, σμυρνέικα, πολίτικα τραγούδια κλπ.) αλλά και άλλων μουσικών πυρήνων της Μεσογείου (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κλπ). Ακόμα έχουν αναφορές σε Κέλτικα παραδοσιακά και μεσαιωνικά τραγούδια, σκοπούς της Λατινικής Αμερικής και φυσικά τζάζ και τραγούδια που γράφτηκαν ή μεταγράφηκαν από το Γιώργο Δαραβέλη για το ρεπερτόριο του κουαρτέτου σε στυλ Mediterranee.

Οι Sax Mediterranee είναι οι: Γιώργος Δαραβέλης: Σοπράνο Σαξόφωνο και ενορχηστρώσεις/μεταγραφές, Στάθης Μαυρομάτης: Άλτο Σαξόφωνο, Δημήτρης Μελάς: Τενόρο Σαξόφωνο και Μάρκος Καραβάς: Βαρύτονο Σαξόφωνο.

Σχετικές ειδήσεις
Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στο Μουσείο Μπενάκη
15.02.2017 10:22
Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών θα βρεθεί στο Μουσείο Μπενάκη για μία συναυλία, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.
S.T.A.B. Saxophone quartet στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
16.12.2016 17:04
Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ρεπερτόριο μπαρόκ, σε μια εξαιρετική μουσική βραδιά με έργα των Bach, Vivaldi, Frescobaldi, Benedetto Marcello, Giovanni Legerenzi και Telemann.
Συναυλία με τραγούδια της Disney από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «δήλος»
07.06.2016 15:34
Ο Χρίστος Θεοδώρου και 24 μαθητές της δραματικής σχολής «δήλος» παρουσιάζουν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, στο café του Ιανού μία συναυλία με τραγούδια της Disney.
Η Έλλη Πασπαλά σε μία συναυλία για το Athens Pride
09.05.2016 13:00
To Athens Pride με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί σε μια συναυλία για την ενίσχυση της διοργάνωσής του, με την τραγουδίστρια Έλλη Πασπαλά και τους μουσικούς David Lynch (σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά) και Τάκη Φαραζή (πιάνο).
Κυριακάτικα Πρωινά: Το Κουαρτέτο Salonicco στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
30.03.2016 11:52
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 με το γνωστό κουαρτέτο Salonicco, που θα ερμηνεύσει έργα Μότσαρτ.