Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Prêt-à-porter: ο περίπατος της μεταμφίεσης

Prêt-à-porter: ο περίπατος της μεταμφίεσης
Η νέα παραγωγή της Πλεύσις, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Υμηττού, έχει ως θέμα της την αμφίεση, την εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων μέσα από τη φευγαλέα ματιά ενός περαστικού στο δρόμο, τόσο σε πραγματικό όσο και σε συμβολικό επίπεδο.

Το δρώμενο με την ιδιαίτερη αισθητική του, διαμορφώνει ένα εικαστικό θέαμα , ένα ελκυστικό παιχνίδι μεταμόρφωσης μέσω των υφασμάτων και των υλικών. Οι ερμηνευτές μεταμορφώνονται σε ανθρώπινες φιγούρες που το ντύσιμό τους εμπνέεται από τη φύση, τις καθημερινές συνήθειες, το παράλογο του κόσμου στον οποίο ζούμε, την ταχύτητα του ρυθμού ζωής μας, την εσωτερική εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με τους άλλους.

Ιστορίες καθημερινής «τρέλας» που έχουν ως έναρξη και ως έμπνευση τα κοστούμια των ερμηνευτών. Πάνω σ’ ένα ευφάνταστο σκηνικό εξελίσσονται στιγμιότυπα από τις ζωές ανθρώπων που βιώνουν την πραγματικότητα μέσα από μια ονειρική ματιά.

Ένα εντυπωσιακό παιχνίδι 60 κοστουμιών, μια χιουμοριστική ματιά πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα που έχει ως στόχο να επισημάνει, να θίξει και να σαρκάσει αυτό που μας περιβάλει και αυτό που εντέλει είμαστε.

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Αντώνης Κουτρουμπής, Κοστούμια: Μαρία Καταροπούλου, Μουσική σύνθεση: Μηνάς Εμμανουήλ, Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα. Ερμηνεύουν: Όλγα Γερογιαννάκη, Θένια Κουτρουμπή, Ελευθερία Λάρδα, Κων/νος Μιχαήλ, Μαρία Σκίκου, Γιώργος Βρόντος.

Σχετικές ειδήσεις
Μιράντα, σε σκηνοθεσία Όσκαρας Κορσουνόβας στα 51α Δημήτρια
23.09.2016 11:42
H εξαιρετικά επιτυχημένη καλλιτεχνικά Μιράντα του Όσκαρας Κορσουνόβας, παραγωγή του Θεάτρου Πορεία, θα παιχτεί για τρεις μόνο παραστάσεις 14, 15 & 16 Οκτωβρίου στο θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημητρίων της Θεσσαλονίκης.
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: παραστάσεις Σεπτεμβρίου
02.09.2016 14:19
Η «Αριστοφανιάδα», καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, μετά τη μεγαλειώδη πρεμιέρα που έκανε στο Ηρώδειο (4.500 θεατές) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και τις διθυραμβικές κριτικές θεατών και δημοσιογράφων, συνεχίζει τις παραστάσεις της σε Αρχαία Θέατρα και μεγάλα φεστιβάλ της περιφέρειας. Από 29/8 έως 18/9 θα παρουσιαστεί σε όλα τα Φεστιβάλ των Δήμων της Αττικής.
Πεθαίνω σα χώρα, του Δημήτρη Δημητριάδη στο 3ο Φεστιβάλ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
30.08.2016 16:27
Το εμβληματικό, σχεδόν προφητικό κείμενο, του Δημήτρη Δημητριάδη, “Πεθαίνω σα χώρα”, γραμμένο το 1978, θα παρουσιαστεί στον Πολυχώρο ΑRΤίκι ‘Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ’, την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, ώρα 21:00, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».
«Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ στο Κηποθέατρο Παπάγου
11.08.2016 10:42
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, στο Κηποθέατρο Παπάγου θα παρουσιαστεί η «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ από την Ελένη Ευθυμίου, στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στο 2ο Φεστιβάλ Δάσους
05.08.2016 11:18
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Δάσους σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού στις 9 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.