Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Rue Lepsius: μουσική προσωπογραφία του Κ. Π. Καβάφη

Rue Lepsius: μουσική προσωπογραφία του Κ. Π. Καβάφη
Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει στο Σχολείον τη μουσική προσωπογραφία του Κ. Π. Καβάφη, του Νίκου Ξυδάκη, σε ποίηση Διονύση Καψάλη, με τη συμμετοχή επτά βιολοντσέλων της Όπερας του Καΐρου και της Ορχήστρας Κλασικής Αραβικής Μουσικής Al Mahabba.

Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό μουσικό έργο που αφηγείται τον βίο του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, μία μουσική προσωπογραφία, ένα αδρό σχεδίασμά του, που φιλοδοξεί να δώσει περισσότερο την αίσθηση του ανθρώπου, τη γοητεία που ασκεί επάνω μας ο κόσμος της ποίησής του.

Τα επιμέρους τραγούδια στοιχειοθετούν μεμονωμένα επεισόδια, περιστατικά του βίου του με αναφορές στην Κωνσταντινούπολη, στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, στον εύθραυστο ερωτισμό του, στο σπίτι της οδού Lepsius, στο νοσοκομείο στην Αθήνα όπου νοσηλεύτηκε, στα οποία αναμιγνύονται διακριτικά καβαφικοί απόηχοι ή και φράσεις ατόφιες από ποιήματά του

Η μουσική που ακούγεται είναι η μουσική της πολιτείας που έζησε, της Αλεξάνδρειας. Έτσι όπως διαχέεται στους δρόμους, στα σπίτια, στα καφενεία ή από πλανόδιους μουσικούς.

Μουσική: Νίκος Ξυδάκης , Ποίηση: Διονύσης Καψάλης, Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα , Σκηνική επιμέλεια: Άγγελος Μέντης, Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης, Ενορχήστρωση: Γιώργος Διαμαντόπουλος, Δημήτρης Μπουζάνης.

Ερμηνεύουν ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο Νίκος Ξυδάκης, αφήγηση: Δημήτρης Μαρωνίτης , Διονύσης Καψάλης, μουσική διεύθυνση – πιάνο: Δημήτρης Μπουζάνης.

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.01.2017 13:49
«Μουσική με ταμπεραμέντο» είναι ο εύγλωττος τίτλος της συναυλίας που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου-για τις ερμηνείες καθώς και για την πλούσια δισκογραφία του- Γερμανού αρχιμουσικού Φρανκ Μπέερμαν (και όχι του Τζανκάρλο Αντρέττα που για προσωπικούς λόγους ανέβαλε την παρουσία του στο πόντιουμ της Ορχήστρας).
Οι Blues fathers and the Swingers στη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
27.12.2016 16:18
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Συγκατοίκηση: η συναυλία των Κ. Βήτα και ARTéfacts κυκλοφορεί σε LP και CD
16.09.2016 11:40
Mια μεγάλη ρετροσπεκτίβα στη μουσική του K. BHTA από χαρισματικούς μουσικούς που παίζουν τη μουσική που αγαπούν. Κυκλοφορεί σε LP & CD και ψηφιακές πλατφόρμες (i-tunes, Spotify, κλπ) στις 28.9.2016.
Βραδιές γεμάτες μουσική στο Hard Rock Cafe Athens
15.09.2016 14:56
Το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται την καινούργια σεζόν με πολύ μουσική! Στεγασμένο στον εμβληματικό χώρο στην Αδριανού 52, το Hard Rock Cafe Athens παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που υπόσχεται να χαρίσει στους λάτρεις της rock, μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία!
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.