Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αιτήσεις συμμετοχής για το Animasyros 2.0

Αιτήσεις συμμετοχής για το Animasyros 2.0
Μετά την περσινή επιτυχία, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 2.0 επιστρέφει και φέτος στην Ερμούπολη της Σύρου από τις 24 έως και τις  27 Σεπτεμβρίου. Τις συμμετοχές σας θα τις περιμένει μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου!

Το animasyros 2.0 + Forum περιλαμβάνει προβολές ταινιών από όλο τον κόσμο, παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, εργαστήρια, σεμινάρια αλλά και το διαγωνιστικό τμήμα για το οποίο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό να δηλώσουν την συμμετοχή τους.
Στο διαγωνιστικό κομμάτι, το φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές ενός σημαντικού αριθμού ταινιών από όλο τον κόσμο με μεγάλο θεματικό και αισθητικό εύρος, καλύπτοντας διάφορα είδη ταινιών από διαφορετικές σχολές.

Μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις θα εμπλουτίσουν το animasyros 2.0 + Forum με παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ και εργαστήρια τόσο για παιδιά όσο και για τους τελειόφοιτους του τμήματος κινουμένων σχεδίων του ΤΕΙ Αθηνών και του Πανεπιστημίου Νοτίου Αιγαίου.

Το Φόρουμ, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος, στόχο έχει να φέρει κοντά τους επαγγελματίες του animation, να παρουσιάσει νέες δουλειές και να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας που υπόσχεται η βιομηχανία του animation. Θα διοργανωθούν σεμινάρια και διαλέξεις από θεσμικούς φορείς της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης και έρευνας από την Ελλάδα και το εξωτερικό με  τη συμμετοχή επαγγελματιών του χώρου της εμψύχωσης (διανομείς, παραγωγοί, κλπ) καθώς και κορυφαίων εταιριών animation.

Σκοπός του  animasyros 2.0 + Forum είναι η προβολή έργων ψηφιακού πολιτισμού, ιδίως της τέχνης της κινηματικής παραστασεογραφίας (animation) και των κινουμένων σχεδίων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Παράλληλα στοχεύει στην εξοικείωση ενός ευρύτερου κοινού με το ποιοτικό animation αλλά και την αποκέντρωση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιλέγοντας ως βάση του την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Το φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία της εταιρείας αστικού πολιτισμού Πλατφόρμα και πραγματοποιείται σε συν-διοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης, σε συνεργασία με την εταιρεία οργάνωσης παραγωγής mscomm

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.animasyros.gr για να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις
Βραβεία Ίρις 2017: Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
19.12.2016 11:41
Ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη και απονομή των Βραβείων Ίρις 2017 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Οι κύριοι παραγωγοί των ταινιών καλούνται να υποβάλλουν υποψηφιότητα, για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων), έως την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017.
Πρόγραμμα Ταινιών και Εκδηλώσεων του Hellas Filmbox Berlin 2017
14.12.2016 13:23
To Hellas Filmbox Berlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017. Για το φετινό πρόγραμμα είχαμε 190 αιτήσεις και συνολικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές και διεθνείς παραγωγές συμπαραγωγές.
Το κυνήγι των χαμένων βελανιδιών, του Ρος Βένοκουρ
24.11.2016 13:37
Η ταινία κινουμένων σχεδίων Το κυνήγι των χαμένων βελανιδιών, προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 από την Odeon.
Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε, του Παναγιώτη Ράππα
13.10.2016 13:22
Την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, "Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε", σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Ράππα, ετοίμασε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) σε συνεργασία με το γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να διδάξει τα μικρά παιδιά την έννοια της πνευματικής ιδιοκτησίας, την ανάγκη προστασίας της, και να βάλλει σε σκέψεις γύρω από όλα αυτά τα μεγαλύτερα.
Πάρτι με… Λουκάνικα, μια ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες!
29.09.2016 10:57
Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016 την ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες Πάρτι με… Λουκάνικα (SAUSAGE PARTY).