Μετά την περσινή επιτυχία, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 2.0 επιστρέφει και φέτος στην Ερμούπολη της Σύρου από τις 24 έως και τις  27 Σεπτεμβρίου. Τις συμμετοχές σας θα τις περιμένει μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου!

Το animasyros 2.0 + Forum περιλαμβάνει προβολές ταινιών από όλο τον κόσμο, παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, εργαστήρια, σεμινάρια αλλά και το διαγωνιστικό τμήμα για το οποίο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό να δηλώσουν την συμμετοχή τους.
Στο διαγωνιστικό κομμάτι, το φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές ενός σημαντικού αριθμού ταινιών από όλο τον κόσμο με μεγάλο θεματικό και αισθητικό εύρος, καλύπτοντας διάφορα είδη ταινιών από διαφορετικές σχολές.

Μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις θα εμπλουτίσουν το animasyros 2.0 + Forum με παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ και εργαστήρια τόσο για παιδιά όσο και για τους τελειόφοιτους του τμήματος κινουμένων σχεδίων του ΤΕΙ Αθηνών και του Πανεπιστημίου Νοτίου Αιγαίου.

Το Φόρουμ, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος, στόχο έχει να φέρει κοντά τους επαγγελματίες του animation, να παρουσιάσει νέες δουλειές και να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας που υπόσχεται η βιομηχανία του animation. Θα διοργανωθούν σεμινάρια και διαλέξεις από θεσμικούς φορείς της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης και έρευνας από την Ελλάδα και το εξωτερικό με  τη συμμετοχή επαγγελματιών του χώρου της εμψύχωσης (διανομείς, παραγωγοί, κλπ) καθώς και κορυφαίων εταιριών animation.

Σκοπός του  animasyros 2.0 + Forum είναι η προβολή έργων ψηφιακού πολιτισμού, ιδίως της τέχνης της κινηματικής παραστασεογραφίας (animation) και των κινουμένων σχεδίων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Παράλληλα στοχεύει στην εξοικείωση ενός ευρύτερου κοινού με το ποιοτικό animation αλλά και την αποκέντρωση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιλέγοντας ως βάση του την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Το φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία της εταιρείας αστικού πολιτισμού Πλατφόρμα και πραγματοποιείται σε συν-διοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης, σε συνεργασία με την εταιρεία οργάνωσης παραγωγής mscomm

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.animasyros.gr για να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.