Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Η Τέχνη του Κρητικού Χορού

Η Τέχνη του Κρητικού Χορού
Το Κέντρο Έρευνας και Διδασκαλίας Κρητικού Χορού μας προσκαλεί στο τελευταίο σεμινάριο κρητικών χορών για την φετινή διδακτική περίοδο με γενικό τίτλο: Η Τέχνη του Κρητικού Χορού, από την έρευνα και την επιτόπια καταγραφή έως τη σημερινή έκφραση, το Σάββατο 4 Ιουλίου.

Το Κέντρο Έρευνας και Διδασκαλίας Κρητικού Χορού προσκαλεί όσους αγαπάνε την κρητική μουσικοχορευτική παράδοση, όσους θέλουν να μάθουν βασικά στοιχεία των κρητικών χορών, όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τους κρητικούς χορούς, όσους διδάσκουν κρητικούς χορούς και όσους θέλουν να διδαχτούν τους χορούς της Κρήτης.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής: 6ωρη διδασκαλία κρητικών χορών, από τους Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη. Η διδασκαλία χωρίζεται σε 4 γκρουπ: 14:00-15:30, 15:30-17:00, 17:00-18:30, 18:30-20:00.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με διδασκαλία σε πάνω από 20 κρητικούς χορούς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια επιτόπιων ερευνών και στη συνέχεια με διδασκαλία φιγουρών για αρχάριους και προχωρημένους καθώς και ύφους κάποιων συγκεκριμένων χορών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε όσα γκρουπ επιθυμεί και σε όποια ώρα τους εξυπηρετούν.

Επίσης, στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνει προβολή σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού, παρουσίαση κρητικών χορών από ομάδα χορευτών των αδερφών Μεγαλακάκη, ενώ θα χορήγησει ενημερωτικό έντυπου με θέμα την κρητική μουσικοχορευτική παράδοση και βεβαίωσης συμμετοχής.

Σχετικές ειδήσεις
Τέχνη, ένας μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη στο Bios
11.11.2016 15:29
Ο Δημήτρης Τσιάμης παρουσιάζει στο Bios τον μονόλογο Τέχνη, ένα κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό.
Focus: Syria | Δυο παραστάσεις αφιερωμένες στη Συρία στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
11.10.2016 17:37
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη Συρία μέσα από τα μάτια των δικών της καλλιτεχνών, παρουσιάζοντας σε δύο μέρες (26 & 27 Οκτωβρίου) δύο παραστάσεις θεάτρου και χορού: το «While I was waiting» και το «Displacement».
Αντιγόνη του Σοφοκλή από την εταιρεία θεάτρου Τέχνη & Δράση στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
17.06.2016 14:14
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Δευτέρα 4 Ιουλίου, την τραγωδία ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή, από την εταιρεία θεάτρου ΤΕΧΝΗ & ΔΡΑΣΗ σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.
Ο Παίκτης, Εγώ στο πλαίσιο του Reload από το ΚΕΘΕΑ και τη Στέγη
14.06.2016 13:53
Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση "Ο Παίκτης, Εγώ" στις 22 Ιουνίου 2016, στα πλαίσια του καλλιτεχνικού 2ημέρου "Reload: Η τέχνη της απεξARTησης".
H Seung Ah από την Κορέα  στο Σπίτι των Παραμυθιών - To Μουσείο Αλλιώς
26.01.2016 11:05
Στο «Σπίτι των Παραμυθιών - To Μουσείο Αλλιώς», η αφηγήτρια Seung Ah Kim από τη Νότια Κορέα θα αφηγηθεί στην αγγλική γλώσσα ιστορίες από την λαϊκή προφορική παράδοση του τόπου της και θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με θέμα τη γνωριμία με το «Πανσόρι» και τους συμβολισμούς στα λαϊκά παραμύθια, την προφορική παράδοση και την αφήγηση στην Κορέα.