Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Τραγούδια από τη Μικρά Ασία και τα νησιά του Αιγαίου

Τραγούδια από τη Μικρά Ασία και τα νησιά του Αιγαίου
Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης διοργανώνει στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη , τη μουσική παράσταση Τραγούδια από τη Μικρά Ασία και τα νησιά του Αιγαίου, με τον Νίκο Χαλδαιάκη, την Τρίτη 30 Ιουνίου.

Πρόκειται για μία περιήγηση στις μουσικές μνήμες του ελληνικού πνεύματος και της λαϊκής μας παράδοσης με τραγούδια για την καθημερινή ζωή, τον έρωτα, το θάνατο, την ξενιτιά και το γλέντι.....

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστές μελωδίες αλλά και παλιές ξεχασμένες εκτελέσεις από την Κωνσταντινούπολη ως τη Σμύρνη και από τα Δωδεκάνησα ως το Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες.

Στη μουσική παράσταση συμμετέχουν οι: Σωτήρης Μαργώνης, βιολί , Μάριος Παπαδέας, σαντούρι/τραγούδι, Ανδρέας Παππάς , κρουστά, Κωνσταντίνος Σιδερής, λαούτο, Ασπασία Στρατηγού, τραγούδι, Κωνσταντίνος Τσεκούρας, κιθάρα. Επίσης, χορεύουν οι: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου, Φυλλιώ Γιαννακού, Νίκη Καπέλα, Μαρία Καραγκιόζη, Θανάσης Λάκκας, Χρήστος Μεγαδούκας, Μαρίνος Ρουμελιώτης , Δημήτρης Σινάνογλου, Αθηνά Τασούλα και Γιώργος Φούτζουλας.

Για τις εκδηλώσεις του σωματείου που έχουν πραγματοποιηθεί τα χρόνια αυτά αλλά και για την ηλεκτρονική έκδοση του ΑΩ μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.onassis.gr/.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Heroes με τραγούδια του David Bowie live στο Gazarte
31.10.2016 11:57
Οι Heroes, η πρώτη ελληνική tribute band στα τραγούδια και τη μουσική του David Bowie μας προσκαλεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Gazarte, σε μια συναυλία - φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη της μουσική παγκοσμίως.
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης στη μουσική σκηνή Σφίγγα
18.10.2016 11:33
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης έρχονται τις Πέμπτες 3 και 10 Νοεμβρίου στο καινούριο στέκι της Αθήνας, τη μουσική σκηνή Σφίγγα. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές όσο και τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο. Τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και έχουν αντέξει στον χρόνο.
Μείναν τα τραγούδια μόνα: Η Τάνια Τσανακλίδου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
05.08.2016 13:23
Μετά την μεγάλη επιτυχία των συναυλιών της στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, η Τάνια Τσανακλίδου επαναλαμβάνει την μουσική παράσταση Μείναν τα τραγούδια μόνα στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 σε μια μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο.
Τραγούδια για την Άνοιξη από τον Βαγγέλη Δούβαλη στο Black Duck
26.04.2016 10:14
Τον δικό του «περίπατο» στην Άνοιξη κάνει ο Βαγγέλης Δούβαλης, ένας νέος λαϊκός ερμηνευτής, και έρχεται στο Black Duck, την Παρασκευή 6 Μαΐου, έχοντας στις αποσκευές του σπουδαία τραγούδια που έγραψαν την δική τους ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή.
Φύλαξα τ΄ όνειρο: διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από την MINOS-EMI
29.03.2016 12:07
Κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ ένα διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που κατέχουν θέση ελληνικού ύμνου αφού ταξίδεψαν και γνώρισαν την μουσική μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τραγούδια λιγότερα γνωστά που πάντα όμως εμπεριέχουν την ιδιοφυή προσέγγιση του δημιουργού τους.