Η έκθεση φωτογραφίας Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός, προϊόν του ομώνυμου φωτογραφικού διαγωνισμού, μεταφέρεται και παρουσιάζεται στο Δήμο Αξιού από τις 26 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου.

Η έκθεση είναι το απότελεσμα του ομώνυμου φωτογραφικού διαγωνισμού που «έτρεξε» στη διάρκεια του προηγούμενου έτους και περιλαμβάνει τις εικόνες 35 φωτογράφων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι επισκέφτηκαν το Εθνικό Πάρκο του Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και «εγκλώβισαν» στα καρέ τους τις ομορφιές της περιοχής.

Ζώα και πουλιά, πολλά από τα οποία σπάνια και προστατευόμενα, όπως οι πελεκάνοι, οι λαγγόνες και οι πανέμορφοι ερωδιοί, είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές των εικόνων αυτών.

Η έκθεση έχει ήδη πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλάστρα και τη Βέροια, ενώ στο Δήμο Αξιού θα παρουσιαστεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κυμίνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κυμινιώτικο Πανηγύρι». Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Αξιού.