Η Γιαπωνέζα χορογράφος και χορεύτρια Χάιντι Ντούρνινγκ θα εμφανιστεί για μία και μοναδική βραδιά στο θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, για να μας παρουσιάσει παραδοσιακούς και σύγχρονους ιαπωνικούς χορούς! Η Χάιντι Ντούρνινγκ προσκλήθηκε να διδάξει τεχνικές της μάσκας και του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου, στο ελληνικό, σε μια παράσταση, η οποία εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα της Δέκατης Θερινής Ακαδημίας του Εθνικού Θεάτρου, που φέτος πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη (22/6-3/7). 

Η Χάιντι Ντούρνινγκ ζει μόνιμα στο Κιότο της Ιαπωνίας. Χορογραφεί συνδυάζοντας τον παραδοσιακό ιαπωνικό χορό με τον σύγχρονο. Από το 1975 διδάσκει σε εργαστήρια και χορεύει σε παραστάσεις κλασικού ιαπωνικού χορού ή Nihon Buyo σε πολλά μέρη του κόσμου. Το καλλιτεχνικό της όνομα είναι Fujima Kanso και της έχει δοθεί από τη Σχολή Κλασικού Ιαπωνικού Χορού Fujima.  

Έχει διδάξει κλασικό ιαπωνικό χορό και σύγχρονο χορό σε πολλά εργαστήρια και πανεπιστήμια της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής. Ανάμεσα σε άλλα στο Κόμπε και στο Κιότο της Ιαπωνίας, στο Αβαείο του Ρουαγιωμόν έξω από το Παρίσι, στο Tanz Project στην Κολωνία, στη Νέα Υόρκη (Ithaca College), στην Κορέα, στο Μπέλο Οριτσόντε και στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στο Μίτσιγκαν. Αυτό το διάστημα διδάσκει στα Πανεπιστήμια Seika και Ritsumeikan.

Μεταξύ των παραστάσεων που έχει δώσει είναι: Fuji Musume (Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον), Musume (Συνέδριο Σύγχρονου Χορού στην Ασία, Κέντρο Τέχνης του Κιότο), Japan Night (Invry-sur-Seine Studio, Γαλλία), Kimono Series (Iwakura Dance Kukan και Κιότο και Dance Box Theater, Οζάκα).