Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Maudance... ο ιαπωνικός χορός

Maudance... ο ιαπωνικός χορός
Η Γιαπωνέζα χορογράφος και χορεύτρια Χάιντι Ντούρνινγκ θα εμφανιστεί για μία και μοναδική βραδιά στο θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, για να μας παρουσιάσει παραδοσιακούς και σύγχρονους ιαπωνικούς χορούς! Η Χάιντι Ντούρνινγκ προσκλήθηκε να διδάξει τεχνικές της μάσκας και του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου, στο ελληνικό, σε μια παράσταση , η οποία εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα της Δέκατης Θερινής Ακαδημίας του Εθνικού Θεάτρου, που φέτος πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη (22/6-3/7). 

Η Χάιντι Ντούρνινγκ ζει μόνιμα στο Κιότο της Ιαπωνίας. Χορογραφεί συνδυάζοντας τον παραδοσιακό ιαπωνικό χορό με τον σύγχρονο. Από το 1975 διδάσκει σε εργαστήρια και χορεύει σε παραστάσεις κλασικού ιαπωνικού χορού ή Nihon Buyo σε πολλά μέρη του κόσμου. Το καλλιτεχνικό της όνομα είναι Fujima Kanso και της έχει δοθεί από τη Σχολή Κλασικού Ιαπωνικού Χορού Fujima.  

Έχει διδάξει κλασικό ιαπωνικό χορό και σύγχρονο χορό σε πολλά εργαστήρια και πανεπιστήμια της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής. Ανάμεσα σε άλλα στο Κόμπε και στο Κιότο της Ιαπωνίας, στο Αβαείο του Ρουαγιωμόν έξω από το Παρίσι, στο Tanz Project στην Κολωνία, στη Νέα Υόρκη (Ithaca College), στην Κορέα, στο Μπέλο Οριτσόντε και στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στο Μίτσιγκαν. Αυτό το διάστημα διδάσκει στα Πανεπιστήμια Seika και Ritsumeikan.

Μεταξύ των παραστάσεων που έχει δώσει είναι: Fuji Musume (Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον), Musume (Συνέδριο Σύγχρονου Χορού στην Ασία, Κέντρο Τέχνης του Κιότο), Japan Night (Invry-sur-Seine Studio, Γαλλία), Kimono Series (Iwakura Dance Kukan και Κιότο και Dance Box Theater, Οζάκα). 

Σχετικές ειδήσεις
Οι παραστάσεις της Ομάδας Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
28.09.2016 12:33
Η Ομάδα Νάμα στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου Επί Κολωνώ με το Σύγχρονο Θέατρο, παρουσιάζει στο Σύγχρονο Θέατρο, δύο δικές της παραγωγές.
Επί Κολωνώ - Σύγχρονο Θέατρο: Μία νέα καλλιτεχνική σύμπραξη ξεκινά!
27.09.2016 17:29
Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου κατηφόρισε η Ομάδα Νάμα και το θέατρο Επί Κολωνώ το βράδυ της Δευτέρας (26/9) στο Γκάζι για να παρουσιάσουν από κοινού τα προγράμματα της σεζόν 2016-2017.
Ο χορός του θανάτου, του Α. Στρίντμπεργκ από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας
05.05.2016 10:39
Η δεύτερη παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας για το 2016 είναι το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, Ο χορός του θανάτου, το οποίο παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” στο Κρανίδι Ερμιονίδας.
Ριχάρδος ο Γ’, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Σύγχρονο Θέατρο
22.01.2016 10:09
Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Γ’ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “ανεβαίνει” στις 17 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου σε διασκευή του Σάββα Κυριακίδη και σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά.
Το γεφύρι της Άρτας ~ επί του μύθου σύνθεσις, στο Σύγχρονο Θέατρο
24.11.2015 15:50
Με αφορμή το γνωστό δημοτικό τραγούδι και υλικό από την πεζογραφία του Γ. Θεοτοκά και την ποίηση του Γ. Ρίτσου, οι θεατρικοί Οργανισμοί ΕΥΤΟΠΙΑ και ΕΒΔΟΜΗ ΘΥΡΑ ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν από τις 10 Δεκεμβρίου 2015 σε συμπαραγωγή με το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ την παράσταση Το γεφύρι της Άρτας ~ επί του μύθου σύνθεσις.