Ως γνωστόν σώζονται ακέραια 19 δράματα του μεγάλου τραγικού. Υπάρχουν όμως και αρκετά σπαράγματα (αποσπάσματα) από πολλές τραγωδίες του, που δεν διασώθηκαν ολόκληρες. Αποφθέγματα, διδάγματα, μέρη διαλόγων, μονολόγων, χορικά, υλικό πλουσιότατο, άκρως ενδιαφέρον, ακριβώς γιατί προσφέρει ερεθίσματα, νύξεις, εξαιρετικά γοητευτικές στον μυστηριώδη και όχι ξεκάθαρο ειρμό τους.

Συγκεκριμένα, σώζονται εκτεταμένα μέρη από τα έργα: Υψιπύλη, Κρήτες, Ανδρομέδα, Φαέθων. Υπάρχουν όμως και ενδιαφέροντα μέρη από πολλές άλλες τραγωδίες όπως: Τήλεφος, Οιδίπους (με παραλλαγή του γνωστού μύθου), Βελλεροφόντης, Μελανίππη, κ.ά..

Από σκηνοθετική πλευρά, θα επιχειρηθεί μια σύνθεση των σπαραγμάτων, χωρίς «λογικό» σύνδεσμο μεταξύ τους, βασισμένη ακριβώς στον αποσπασματικό τους χαρακτήρα, τονίζοντας την έννοια  των  «χαμένων» έργων, των «χαμένων»κόσμων. Η μουσική θα συνδέει τις διάφορες ατμόσφαιρες, δημιουργώντας έναν καμβά, βασισμένο στον αποσπασματικό χαρακτήρα του όλου θέματος. Ο θεατής κάθε φορά θα εισδύει με κάποιο τρόπο στον κάθε μύθο, στον κόσμο του κάθε έργου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να τον συμπληρώσει ή να τον ολοκληρώσει λογικά.

Η όλη σύνθεση θα γίνει με την συνεργασία του φιλολόγου Γιάννη Λιγνάδη, που έχει ασχοληθεί ειδικά με τον Ευριπίδη κι έχει ήδη μεταφράσει όλα τα σπαράγματα από τα χαμένα δράματά του. Η δραματουργική επεξεργασία και οι στίχοι είναι της Αγαθής Δημητρούκα.

Τη σκηνοθεσία του εγχειρήματος υπογράφει ο Βασίλης Νικολαΐδης, την επιμέλεια του σκηνικού χώρου και τον σχεδιασμό των κοστουμιών ο Γιάννης Μετζικώφ, τη μουσική ο Πέτρος Ταμπούρης, τις χορογραφίες η Έρση  Πήττα, και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Λουκία Πιστιόλα, Γιάννης Κρανάς, Άννα Κουτσαφτίκη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Μαρία Παρασύρη, Αναστασία Κατσιναβάκη, Παναγιώτης Λάρκου, Βαγγέλης Ψωμάς, Ζαχαρούλα Κλειματσάκη, Βασιλική Κυπραίου.

Πρόγραμμα περιοδείας:
Ιούνιος
27 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΙΝΙΑΔΩΝ (Παγκόσμια πρώτη)
Ιούλιος
3 & 4   ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ
6   ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
19  ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
23  ΤΡΙΠΟΛΗ
24  ΑΡΓΟΣ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
27  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ
29  ΑΓΡΙΝΙΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
30  ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ
Αύγουστος
20  ΛΑΜΙΑ
21  ΒΟΛΟΣ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
23  ΕΔΕΣΣΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑΣ
24  ΚΟΖΑΝΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
25   ΚΙΛΚΙΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΛΟΦΟΥ
26  ΤΡΙΚΑΛΑ, ΦΡΟΥΡΙΟ
28  ΝΑΟΥΣΑ
29  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ
30  ΠΥΛΑΙΑ, ΠΕΤΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
31  ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΝΕΣΙΣ «ΝΤΑΜΑΡΙ»
Σεπτέμβριος
4  ΔΗΛΟΣ
11  ΠΑΤΡΑ, ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ
12  ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΠΑΛΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ
14  ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ