Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία με τους Artis Piano Trio

Συναυλία με τους Artis Piano Trio
Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού τους Artis Piano Trio, σε έργα των Ντμίτρι Σοστακόβιτς και Olivier Messiaen.

Αυτή η συναυλία μας θυμίζει δύο κλασικά έργα της μουσικής του 20ού αιώνα. Το πρώτο είναι το δεύτερο Τρίο με πιάνο (1944) του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ιβάν Σολερτίνσκι, φίλου του συνθέτη. Οι οξυδερκείς ακροατές θα αναγνωρίσουν, στο τελευταίο μέρος, το εβραϊκό θέμα που ο Σοστακόβιτς επανέλαβε στο σκοτεινό Όγδοο κουαρτέτο του.

Ενω, το δεύτερο είναι το Κουαρτέτο για το τέλος του Χρόνου (1940-1941) του Ολιβιέ Μεσσιάν, που γράφτηκε και πρωτοπαίχτηκε από τον συνθέτη και τρεις συγκρατούμενούς του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γκέρλιτς. Ο τίτλος παραπέμπει στην Αποκάλυψη του Ιωάννη και τη φράση «Χρόνος ουκέτι έσται».

Ερμηνεύουν οι Fabio Di Càsola, Γιάννο Μαργαζιώτη, Νικόλα Καβάκο και Άννη Τότσιου.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Trio Sentimento στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου
30.05.2016 14:57
Μια έντονα συναισθηματική συναυλία θα δώσει το «Trio Sentimento» στην Αγγλικανική Εκκλησία, το Σάββατο 11 Ιουνίου, στο πλαίσιο της σειράς "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο".
Εμείς κι ο κόσμος VIII: Συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.05.2016 15:57
Η, πλήρους δράσης κι αισθητικής ακρίβειας, Πρώτη Συμφωνία που συνέθεσε ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς μόλις στα 19 του χρόνια. Το αειθαλές Πρώτο κοντσέρτο για πιάνο του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, με σολίστ τον 33χρονο Βασίλη Βαρβαρέσο, παλαιό γνώριμο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και έναν από τους κορυφαίους πιανίστες της γενιάς του. Και ο «Νόστος Ι», το έργο που συνέθεσε πέρυσι ο Χρήστος Σαμαράς, αξιοποιώντας ένα «κολλάζ στοιχείων της λαϊκής και δημοτικής μας μουσικής». Αυτό είναι το πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κ.Ο.Α. την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γερμανού Ekhart Wycik, ενός από τους διεθνώς ταχύτατα ανερχόμενους αρχιμουσικούς, γνωστού για την ευρύτητα του ρεπερτορίου του και για τη στυλιστική του ευελιξία.
Ακύρωση - Yiorgos Psihoyios accordion trio live στο Faust
09.05.2016 10:54
Μια μοναδική παράσταση θα δώσει ο Γιώργος Ψυχογιός με το gipsy - latin trio του, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο αγαπημένο Faust. - Η συναυλία ακυρώνεται
Οι Diotima live στο πλαίσιο του Ύπνος Project
13.04.2016 16:29
Το σπουδαίο γαλλικό κουαρτέτο Diotima επιστρέφει με ένα πρόγραμμα νυχτερινό, στο πλαίσιο του Hypnos Project, στις 20 Απριλίου, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.