Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Συναυλία με τους Artis Piano Trio

Συναυλία με τους Artis Piano Trio
Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού τους Artis Piano Trio, σε έργα των Ντμίτρι Σοστακόβιτς και Olivier Messiaen.

Αυτή η συναυλία μας θυμίζει δύο κλασικά έργα της μουσικής του 20ού αιώνα. Το πρώτο είναι το δεύτερο Τρίο με πιάνο (1944) του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ιβάν Σολερτίνσκι, φίλου του συνθέτη. Οι οξυδερκείς ακροατές θα αναγνωρίσουν, στο τελευταίο μέρος, το εβραϊκό θέμα που ο Σοστακόβιτς επανέλαβε στο σκοτεινό Όγδοο κουαρτέτο του.

Ενω, το δεύτερο είναι το Κουαρτέτο για το τέλος του Χρόνου (1940-1941) του Ολιβιέ Μεσσιάν, που γράφτηκε και πρωτοπαίχτηκε από τον συνθέτη και τρεις συγκρατούμενούς του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γκέρλιτς. Ο τίτλος παραπέμπει στην Αποκάλυψη του Ιωάννη και τη φράση «Χρόνος ουκέτι έσται».

Ερμηνεύουν οι Fabio Di Càsola, Γιάννο Μαργαζιώτη, Νικόλα Καβάκο και Άννη Τότσιου.

Σχετικές ειδήσεις
Εμείς κι ο κόσμος VIII: Συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.05.2016 15:57
Η, πλήρους δράσης κι αισθητικής ακρίβειας, Πρώτη Συμφωνία που συνέθεσε ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς μόλις στα 19 του χρόνια. Το αειθαλές Πρώτο κοντσέρτο για πιάνο του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, με σολίστ τον 33χρονο Βασίλη Βαρβαρέσο, παλαιό γνώριμο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και έναν από τους κορυφαίους πιανίστες της γενιάς του. Και ο «Νόστος Ι», το έργο που συνέθεσε πέρυσι ο Χρήστος Σαμαράς, αξιοποιώντας ένα «κολλάζ στοιχείων της λαϊκής και δημοτικής μας μουσικής». Αυτό είναι το πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κ.Ο.Α. την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γερμανού Ekhart Wycik, ενός από τους διεθνώς ταχύτατα ανερχόμενους αρχιμουσικούς, γνωστού για την ευρύτητα του ρεπερτορίου του και για τη στυλιστική του ευελιξία.
Οι Diotima live στο πλαίσιο του Ύπνος Project
13.04.2016 16:29
Το σπουδαίο γαλλικό κουαρτέτο Diotima επιστρέφει με ένα πρόγραμμα νυχτερινό, στο πλαίσιο του Hypnos Project, στις 20 Απριλίου, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
George Kontrafouris piano trio live στο Ilion Plus
20.11.2015 10:00
Συνεχίζοντας με επιτυχία τα Jazz World Wednesdays, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, το Ilion Plus υποδέχεται τον Γιώργο Κοντραφούρη, έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της jazz της χώρας μας, σε ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για piano trio, μαζί με τον Αλέξη Δελή στο μπάσο και τον Γιάννη Παπαδούλη στα τύμπανα.
The Swing Era από την Big Band στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
02.11.2015 11:09
Η μοναδική στο είδος της Big Band του Δήμου Αθηναίων θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία μουσικής jazz, με τίτλο The Swing Era, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων του Συλλόγου.