Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μουσικό αφιέρωμα στη Γενιά του 30

Μουσικό αφιέρωμα στη Γενιά του 30

Μια μοναδική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου, στα πλαίσια του καλοκαιρινού Φεστιβάλ Αμαρουσίου, με τίτλο Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού, με αφιέρωμα στους ποιητές και συγγραφείς της Γενιάς του \'30.

Τρεις ιδιαίτεροι και αγαπημένοι ερμηνευτές, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Ελένη Πέτα θα ερμηνεύσουν μελοποιημένα ποιήματα των Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Γκάτσου, σε μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Ηλία Ανδριόπουλου, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Γιάννη Μαρκόπουλου.

Ενώ, ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Νάντια Μουρούζη θα απαγγείλουν ποιήματα των Ο. Ελύτη, Γ. Σεφέρη, Γ. Ρίτσου, Α. Εμπειρίκου, Ν. Γκάτσου και κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη.

Στη συναυλία συμμετέχει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού και το Χορωδιακό Σύνολο Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Κονδύλη.

Τη βραδιά, που περιέχει και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στο Μαρουσιώτη ποιητή Γιώργο Κατσίμπαλη, μέντορα της γενιάς του ’30, θα προλογίσει ο καθηγητής πανεπιστημίου Ευριπίδης Γαραντούδης.