◊ Αφανείς Ηρωίδες / Hidden Figures

Σκηνοθεσία: Θίοντορ Μέλφι

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ / ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Πόσοι από σας γνωρίζετε τα ονόματα Κάθριν Τζόνσον, Ντόροθι Βον και Μαίρη Τζάκσον; Ο Θίοντορ Μέρφι, μέσα από τη νέα του ταινία, αποκαλύπτει την απίστευτη, άγνωστη και αληθινή ιστορία  μιας ομάδας Αφροαμερικανίδων γυναικών μαθηματικών της NASA, η οποία βοήθησε την Αμερική να κερδίσει τους αντιπάλους της στη Σοβιετική Ένωση στον αγώνα των διαστημικών αποστολών, δίνοντας παράλληλα μάχη για τα ίσα δικαιώματα των γυναικών. Η ταινία είναι υποψήφια σε τρεις κατηγορίες των 89ων Βραβείων Όσκαρ: καλύτερης ταινίας, B’ γυναικείου ρόλου (Οκτάβια Σπένσερ) και διασκευασμένου σεναρίου.

 

–> Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στους κινηματογράφους από την Odeon


◊ Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα / El hombre de las mil caras

Σκηνοθεσία:  Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  / ΘΡΙΛΕΡ

Ο Ισπανός σκηνοθέτης Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη ταινία «Το Μικρό Νησί», φέρνει στην μεγάλη οθόνη την απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου που κατάφερε να ξεγελάσει μια ολόκληρη χώρα. Ο Φρανσίσκο Παέσα – πρώην μυστικός πράκτορας της Ισπανικής Κυβέρνησης και ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την σημαντικότερη επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης των Βάσκων, της ETA – παγιδεύεται από την ίδια του την κυβέρνηση και αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα. Όταν τελικά επιστρέψει στην Ισπανία, θα τον επισκεφθεί ο πανίσχυρος πρώην Διοικητής της Αστυνομίας και θα του προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια για να το βοηθήσει. Τότε, έρχεται η στιγμή να οργανώσει την εκδίκηση του…

–> Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στους κινηματογράφους από την Tanweer


◊ Γιατρός στο Χωριό / Médecin de campagne

Σκηνοθεσία: Τομά Λιλτί

KΩΜΩΔΙΑ / ΚΟΜΕΝΤΙ

H νέα ταινία του σκηνοθέτη αλλά και γιατρού Τομά Λιλτί, με πρωταγωνιστή τον διάσημο Γάλλο ηθοποιό Φρανσουά Κλουζέ, κερδίζει τους θεατές όπου και αν προβάλλεται με την ανθρωπιά της, τα πλούσια συναισθήματα που μοιράζει γενναιόδωρα και το χιούμορ της. Όλοι οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου χωριού μπορούν να υπολογίζουν στον Jean-Pierre, τον γιατρό που τους ακροάζεται, τους φροντίζει και τους καθησυχάζει μέρα-νύχτα. Όταν κάποια στιγμή αρρωσταίνει κι αυτός, καταφθάνει η Ναταλί για να βοηθήσει. Θα τα καταφέρει άραγε να προσαρμοστεί σ’ αυτή την καινούργια ζωή και να αντικαταστήσει αυτόν που νόμιζε πως είναι… αναντικατάστατος;

–> Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στους κινηματογράφους από την Filmtrade


◊ Κωδικός 999 / Triple 9

Σκηνοθεσία: Τζον Χίλκοουτ

ΔΡΑΣΗΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ

Στη νέα αστυνομική ταινία του Τζον Χίλκοουτ, «Κωδικός 999» …σημαίνει καταδίωξη! Μία ομάδα αποτελούμενη από εγκληματίες και διεφθαρμένους αστυνομικούς εκβιάζεται από την Ρωσική μαφία και φέρνει εις πέρας δύσκολες αποστολές για λογαριασμό της. Προκειμένου να ξεφορτωθούν τους Ρώσους αποφασίζουν να επικαλεστούν τον αστυνομικό κωδικό 999 (τραυματισμός/θάνατος αστυνομικού) και να την «στήσουν» σε ένα νέο αστυνομικό. Αυτός όμως καταφέρνει να ξεφύγει και θα κάνει τα πάντα να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την παγίδα.

–> Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στους κινηματογράφους από την Spentzos Film


◊ Ο ιδρυτής μιας αυτοκρατορίας / The Founder

Σκηνοθεσία: Τζον Λι Χάνκοκ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Με την πραγματική ιστορία του Ρέι Κροκ, ενός πωλητή από το Illinois που κατάφερε να φτιάξει την δική του αυτοκρατορία McDonalds , καταπιάνεται ο σκηνοθέτης Τζον Λι Χάνκοκ στη νέα του ταινία. Ο Κροκ (Μάικλ Κίτον), γνώρισε τους Mac και Dick McDonald, που είχαν ένα εστιατόριο με εξειδίκευση στα burger στην Νότια Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1950 και εντυπωσιάστηκε από το ταχύτατο σύστημα παρασκευής φαγητού που είχαν αναπτύξει τα δύο αδέρφια. Πίστεψε ότι υπήρχε η προοπτική για την εκκίνηση ενός franchise, κατόρθωσε λοιπόν να πάρει την εταιρία από τα αδέρφια McDonald και να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων.

–> Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στους κινηματογράφους από την Spentzos Film