Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Γιορτή με άρωμα... Γερμανίας

Γιορτή με άρωμα... Γερμανίας
Το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας συμμετέχει στον εορτασμό των δέκα χρόνων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ελλάδα, με τους ERDMANN 3000 & Yves Robert, οι οποίοι θα παίξουν στις 23 Ιουνίου στην Τεχνόπολη .

Ζώντας μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού, ο Daniel Erdmann ίδρυσε το 1999 ένα συγκρότημα με το όνομα Erdmann 2000, το οποίο πέρασε με επιτυχία και στη νέα χιλιετία – οπότε είχε έρθει η ώρα και για ένα νέο όνομα.

Σήμερα, το συγκρότημα, που απαρτίζουν τέσσερις από τους πιο ενδιαφέροντες μουσικούς της σύγχρονης βερολινέζικης σκηνής, εμφανίζεται πια στη Γερμανία και σ’ ολόκληρο τον κόσμο με το όνομα Erdmann 3000. Eυφυές το concept του και έξοχη επίσης η εφαρμογή του. Οι μουσικοί δημιουργούν από κοινού έναν διαδραστικό ήχο που με εκφραστικότητα, ελαφρότητα και φόντο το χιούμορ ανατρέπει όλα τα κλισέ της μουσικής τζαζ, γράφοντας έτσι το μέλλον της.

Το κουαρτέτο εμφανίζεται αυτήν τη φορά με τον άφταστο Γάλλο τρομπονίστα της Modern Creative Jazz Yves Robert και μαζί προβλέπεται να ενθουσιάσουν το αθηναϊκό κοινό.

Οι φίλοι της τζαζ περίμεναν με ιδιαίτερη ανυπομονησία τη συναυλία ERDMANN 3000 που είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο του Muse Festival το Δεκέμβριο του 2008. Λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων εκείνης της περιόδου η συναυλία ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Γι’ αυτό και η φετινή τους εμφάνιση στην Αθήνα αναμένεται με ακόμα μεγαλύτερη χαρά!

Σχετικές ειδήσεις
9η Γιορτή Μουσικής στη Ρόδο
13.07.2016 16:25
Η 9η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά Σορωνής Ρόδου, ανοίξει τα μικρόφωνα και τις εντάσεις το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου 2016!
Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων σε 37 πόλεις της Ελλάδας
14.06.2016 13:45
Φέτος, με την υποστήριξη και το πάθος χιλιάδων πολιτών, καλλιτεχνών, ιδιωτών, εθελοντών και διοργανωτών, 37 πόλεις συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να πλημμυρίσουν με μελωδίες γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα της Ελλάδας, από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: εκδηλώσεις σε 30 πόλεις της Ελλάδας
26.05.2016 13:13
Για 17η συνεχόμενη χρονιά, εκατοντάδες διοργανωτές, χιλιάδες καλλιτέχνες και εθελοντές προετοιμάζονται για να γεμίσει κάθε γωνιά της χώρας με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες, και για το μελωδικότερο θεσμό της χωρας, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Wagner vs Brahms από την ΚΟΘ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
20.11.2015 15:43
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, προσφέρει ένα έντονα συναισθηματικό πρόγραμμα, με υπέροχα έργα των Βάγκνερ και Μπραμς, των κορυφαίων εκπροσώπων των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων στον ξακουστό ‘Πόλεμο των Ρομαντικών’, ο οποίος ξέσπασε στο χώρο της μουσικής το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα με επίκεντρο τη Γερμανία και αφορούσε τις διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με το μέλλον της μουσικής στη μετά-Μπετόβεν περίοδο.