Το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας συμμετέχει στον εορτασμό των δέκα χρόνων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ελλάδα, με τους ERDMANN 3000 & Yves Robert, οι οποίοι θα παίξουν στις 23 Ιουνίου στην Τεχνόπολη.

Ζώντας μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού, ο Daniel Erdmann ίδρυσε το 1999 ένα συγκρότημα με το όνομα Erdmann 2000, το οποίο πέρασε με επιτυχία και στη νέα χιλιετία – οπότε είχε έρθει η ώρα και για ένα νέο όνομα.

Σήμερα, το συγκρότημα, που απαρτίζουν τέσσερις από τους πιο ενδιαφέροντες μουσικούς της σύγχρονης βερολινέζικης σκηνής, εμφανίζεται πια στη Γερμανία και σ’ ολόκληρο τον κόσμο με το όνομα Erdmann 3000. Eυφυές το concept του και έξοχη επίσης η εφαρμογή του. Οι μουσικοί δημιουργούν από κοινού έναν διαδραστικό ήχο που με εκφραστικότητα, ελαφρότητα και φόντο το χιούμορ ανατρέπει όλα τα κλισέ της μουσικής τζαζ, γράφοντας έτσι το μέλλον της.

Το κουαρτέτο εμφανίζεται αυτήν τη φορά με τον άφταστο Γάλλο τρομπονίστα της Modern Creative Jazz Yves Robert και μαζί προβλέπεται να ενθουσιάσουν το αθηναϊκό κοινό.

Οι φίλοι της τζαζ περίμεναν με ιδιαίτερη ανυπομονησία τη συναυλία ERDMANN 3000 που είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο του Muse Festival το Δεκέμβριο του 2008. Λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων εκείνης της περιόδου η συναυλία ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Γι’ αυτό και η φετινή τους εμφάνιση στην Αθήνα αναμένεται με ακόμα μεγαλύτερη χαρά!