Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ιππόλυτος... χορεύει φλαμένκο

Ο Ιππόλυτος... χορεύει φλαμένκο
Η πάντα επίκαιρη τραγωδία του Ευριπίδη, Ιππόλυτος, επιστρέφει στην σκηνή , για χάρη των Καλοκαιρινών Βραδιών Πολιτισμού του Αμαρουσίου, σε μία γοητευτική παράσταση από την Ισπανία, που ενώνει το χορό του φλαμένκο με το αρχαίο έργο .

Οι εξαιρετικοί χορευτές - ηθοποιοί Marcos Jiménez (Μάρκος Χιμένεθ, Ιππόλυτος) και Adela Campallo (Αδέλα Καμπάγιο, Φαίδρα), έρχονται στην Αθήνα για να μας παρασύρουν στη δίνη των παθών, τις δολοπλοκίες των θεών, την καθάρση.

Ο Ιππόλυτος πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα το 428 π.Χ, και είναι  μία από τις τέσσερις τραγωδίες με τις οποίες ο Ευριπίδης κέρδισε πρώτη νίκη στους δραματικού αγώνες. Η τραγωδία έχει δύο πρωταγωνιστές, τη Φαίδρα, γυναίκα του Θησέα, και τον Ιππόλυτο, γιο του Θησέα και της Αμαζόνας.

Ο Ιππόλυτος, αφιερώνει τη ζωή του στη Θεά Άρτεμη και διατηρεί την αγνότητά του προκαλώντας το θυμό της Αφροδίτης. Η θεά Αφροδίτη «εμπνέει» την μητριά του, Φαίδρα, να τον ερωτευτεί παράφορα. Η Φαίδρα τρομαγμένη από το ίδιο της το πάθος, αυτοκτονεί, αφού πρώτα εκδικείται τον Ιππόλυτο διαβάλλοντάς τον με ένα συκοφαντικό γράμμα – καταλύτη του έργου, που αφήνει στο σύζυγό της Θησέα.

Την παράσταση πλαισιώνουν οι γνωστοί και διακεκριμένοι ηθοποιοί και χορευτές: Marcos Jiménez( Ιππόλυτος), Adela Campallo( Φαίδρα), Pilar Mora (Τροφός της Φαίδρας), Marisa Rivas ( Αφροδίτη), Rocío Marquez (Άρτεμις), Carlos Almansa (Θησέας), Ibarbangoittía Andrés (Αγγελιαφόρος), Juan Gabaldon (Ακροβάτης). Ο χορός αποτελείται από 6 ηθοποιούς. Τραγουδούν οι: Ana Gomez και  Javier Rivera Κιθάρες επί σκηνής παίζουν οι: David Vargas και  Juan Campallo.

Σχετικές ειδήσεις
Η Αφροδίτη με τη γούνα, στο Θέατρο Αριστοτέλειον
19.12.2016 12:48
Η νέα παραγωγή της εταιρείας «ΘΕΑ.ΜΑ.» (Θέατρα Μακεδονίας) με τίτλο «H Αφροδίτη με Γούνα» (Venus in Fur) του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς (David Ives) ανεβαίνει στο Θέατρο Αριστοτέλειον.
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Τρωάδες, Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Λέρου
22.08.2016 17:03
Η Θεατρική ομάδα Λέρου παρουσιάζει για πρώτη φορά, μετά από 27 χρόνια ζωής και δράσης, αρχαία τραγωδία. Το έργο του Ευριπίδη «Τρωάδες» σε μετάφραση Ολυμπίας Καράγιωργα, τιμώντας και την ίδια, σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά τα “πνευματικά” που έχει χαρίσει και συνεχίζει να χαρίζει απλόχερα και με γενναιοδωρία στην ομάδα μας από το ξεκίνημα της.
Ίων, του Ευριπίδη στο 4ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος
27.06.2016 12:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος παρουσιάζεται το έργο του Ευριπίδη, Ίων, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.
Από την Ελένη του Ευριπίδη στους Νεοέλληνες Ποιητές, από το ΚΘΒΕ και το ΠΑΜΑΚ
25.05.2016 11:45
Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία ΚΘΒΕ - ΠΑΜΑΚ με την παράσταση «Από την Ελένη του Ευριπίδη στους Νεοέλληνες Ποιητές», η οποία θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Αίθουσα Τελετών) την Παρασκευή 27 & το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στις 20.30.