Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts

Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts

Στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής εστιάζει ο νέος κύκλος έργων που παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00-17.00.


Ο καταξιωμένος ζωγράφος παρουσιάζει έργα μικρών μεσαίων και μεγαλύτερων διαστάσεων, στο γνώριμο, αναγνωρίσιμο δικό του ύφος που υπηρετεί με συνέπεια, τα οποία αποτελούν έναν εικαστικό ύμνο στη ζωή.


Η θεματογραφία του εκθειάζει τον έρωτα, με τα ζευγάρια του να αποτελούν δυναμικά σύμβολα ζωής που στέλνουν το μήνυμα της συντροφικότητας που είναι τόσο αναγκαίο στην εποχή μας: «οφείλουμε να δοξάζουμε τον έρωτα τόσο στη ζωγραφική, όσο και σε κάθε μορφή τέχνης. Η αγωνία του καλλιτέχνη είναι να καταφέρει να εκφράσει τον έρωτα», σημειώνει ο ίδιος ο Γιώργος Σταθόπουλος με αφορμή την έκθεση του. Αγαπημένο φόντο στα έργα του ζωγράφου πόλεις γεμάτες χρώμα, απαλλαγμένες από το γκρίζο της καθημερινότητας όπου τα στοιχεία της σύγχρονης ζωής συμπλέουν με στοιχεία από τη βυζαντινή εποχή και την κλασική αρχαιότητα: «στην ουσία είναι η πόλη που ζούμε, όπου τόσο οι έννοιες, τα στοιχεία και οι άνθρωποι βρίσκονται σε σύγχυση», επισημαίνει ο Γιώργος Σταθόπουλος.


Το άλλο αγαπημένο θέμα στα έργα του ζωγράφου είναι η ιδανικά όμορφη, γυμνή χυμώδης γυναίκα η οποία ενσαρκώνει τη χαρά της ζωής. Αιώνια σύμβολα του Γιώργου Σταθόπουλου τα λευκά περιστέρια και τα μουσικά του όργανα , με την άρπα και τη φλογέρα να κυριαρχούν, προσθέτοντας ρομαντισμό και ονειρικές διαστάσεις.


«Σκοπός της τέχνης είναι να άγει την ψυχή σ έναν άλλο τόπο. Θέλω η τέχνη μου να είναι προς μίμησην και όχι προς αποφυγήν. Προσπαθώ με το έργο μου να πλησιάσω την ομορφιά της ζωής. Το «ωραίον» για μένα είναι το ιδανικό», σημειώνει ο Γιώργος Σταθόπουλος τονίζοντας ότι: «Η τέχνη οφείλει να ψυχαγωγεί και να εξυψώνει τον άνθρωπο.»

Σχετικές ειδήσεις
Αποκάλυψη: Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Kapopoulos Fine Arts-Πάτμος
01.08.2016 15:02
Στο νησί της Αποκάλυψης ταξιδεύουν τον Αύγουστο τα έργα του Αλέκου Φασιανού. Η νέα ατομική έκθεση του ζωγράφου, η πρώτη του στην πανέμορφη Πάτμο, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις 6 Αυγούστου 2016, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο "Αποκάλυψη".
Έκθεση του Βασίλη Σπεράντζα στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts
21.07.2016 13:48
Μια νέα σειρά έργων ονειρικού χαρακτήρα με ερωτικές διαστάσεις παρουσιάζει ο Βασίλης Σπεράντζας στην έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 22 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μύκονος
13.07.2016 13:26
Μοναδικά έργα που υμνούν τη ζωή και τη δύναμη της φύσης φιλοτέχνησε ο Γιάννης Κόττης για τη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 16 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall
08.03.2016 17:07
Έργα του των τελευταίων χρόνων, που υμνούν τη ζωή, παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall, το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 13.00.