Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ατομική έκθεση του Γιάννη Κόττη στην Αίγινα

Ατομική έκθεση του Γιάννη Κόττη στην Αίγινα
Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας, μετά τις επιτυχημένες εκθέσεις του Μάρκου Καμπάνη και της ομάδας Κορεατών καλλιγράφων, συνεχίζει τον εαρινό-καλοκαιρινό εκθεσιακό κύκλο εκδηλώσεών του με την ατομική έκθεση του Γιάννη Κόττη.

Η έκθεση, που αποτελεί μια επιλογή πρόσφατων έργων του ζωγράφου Γιάννη Κόττη, βασισμένη στο προσφιλές θεματολόγιο του ζωγράφου, που εξακολουθεί να εμπνέεται από τα σύμβολα και τα χρώματα της ελληνικής υπαίθρου, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας και με τη στήριξη του Διοκητικού Συμβουλίου του Μουσείου.

Η ενότητα των έργων της Αίγινας, προτείνει τη συναρπαστική θέαση ενός καθημερινού περιβάλλοντος με πυκνές ιστορικές μνήμες, όπως αυτό γίνεται υποκειμενικά αντιληπτό από το ζωγράφο.

Λειτουργώντας ως ένα καλειδοσκόπιο πυκνών εικόνων που προέρχονται από την οξεία παρατήρηση ή τους δυνητικούς συνειρμούς του περιβάλλοντος κόσμου, τα έργα του Γιάννη Κόττη με τους επάλληλους συμβολισμούς, συμπυκνώνουν την πεμπτουσία των αναζητήσεων του ζωγράφου.

Στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού εκδηλώσεων από το Δ.Σ. του Μουσείου, προγραμματίζονται επίσης αρκετές ακόμη σημαντικές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, ενώ κεντρική θέση στον προγραμματισμό του Μουσείου καταλαμβάνει η έκθεση σχεδίων του Γιάννη Μόραλη σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης και τη Γκαλερί Ζουμπουλάκη (εγκαίνια 3/8), τις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής του Νεκτάριου Κοντοβράκη και του Κωνσταντίνου Γαλάρη (Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2009) και την ομαδική έκθεση ζωγραφικής ξένων γλυπτών και ζωγράφων (Οκτώβριος 2009) που ζουν ή επισκέπτονται συχνά το «νησί των καλλιτεχνών».   

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου, εντάσσονται ακόμη η ομαδική έκθεση τοπικών προϊόντων και χειροτεχνιών, που οργανώνεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη επιτυχία από το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Σωματείου των Φίλων του Μουσείου (17/7-29/7), καθώς και θεματική έκθεση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φυστικιού που οργανώνεται από τις 25/9 έως και τις 4/10 από το Δήμο Αίγινας.    

Σχετικές ειδήσεις
Φωτογραφική έκθεση στο Ιστορικό Μουσείο Σερβίας του Βελιγραδίου
03.01.2017 13:24
Στο Ιστορικό Μουσείο Σερβίας στο Βελιγράδι βρίσκεται η φωτογραφική περιοδική έκθεση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού «Γαλλοσερβικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο του 1ου Π.Π. στην Θέρμη / Σέδες. Τα αρχαιολογικά τεκμήρια».
Η Αίγινα του Γιάννη Μόραλη: έκθεση για τα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου ζωγράφου
05.09.2016 15:53
Στις 9 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες της η έκθεση με έργα του Γιάννη Μόραλη, η οποία πραγματοποιείται στην Αίγινα, στο πλαίσιο του αφιερώματος  «Η Αίγινα του Γιάννη Μόραλη»,  που διοργανώνει ο Δήμος Αίγινας, με την απλότητα και την σεμνότητα που θα επιθυμούσε και ο ίδιος, με την ευκαιρία της ανακήρυξης της φετινής χρονιάς ως «Έτους Γιάννη Μόραλη» από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Χωρίς Τίτλο» του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα
28.07.2016 15:22
Το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του Γιάννη Μόραλη, ξεκινά την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, στις 20:30 το βράδυ, στο λιμάνι της Αίγινας με τα «αποκαλυπτήρια» του γλυπτού του «Χωρίς Τίτλο» (2004).
Έκθεση του Γιάννη Μανιατάκου στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών
15.03.2016 10:53
Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία με χαρά εγκαινιάζει στις 7 Απριλίου την έκθεση του Γιάννη Μανιατάκου, ζωγράφου και γλύπτη, με τίτλο «Από τα Βάθη της Θάλασσας στην Ομορφιά της Γυναίκας». 
7 Μαρτίου 1948: η ολοκλήρωση μιας πορείας: έκθεση στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κω
07.03.2016 12:28
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με τον Δήμο Κω, με αφορμή την επέτειο της Ένωσης της Δωδεκανήσου εγκαινιάζουν την έκθεση «7 Μαρτίου 1948: η ολοκλήρωση μιας πορείας» στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κω (Χάνι), τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:45.