To Ίδρυμα Άγγελος και Λητώ Κατακουζηνού και η Μικρή Άρκτος μας προσκαλούν σε δύο μοναδικές μουσικές παραστάσεις unplugged της Κυβέλης Καστοριάδη και του Ορέστη Καλαμπαλίκη.

Ένα ταξίδι στο χρόνο με σταθμούς-ορόσημα γνωστά τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian κ.α.

Λίγα λόγια για την Κυβέλη Καστοριάδη

Η Κυβέλη Καστοριάδη -κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη- μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μια αδιάλειπτη και βαθιά σχέση με την ελληνική μουσική.

Γι αυτό και η πρώτη της δισκογραφική παραγωγή εκδίδεται στην Ελλάδα από την Μικρή Άρκτο, με τίτλο Sous le ciel de Paris κι από την Ελλάδα απευθύνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Παράλληλα, η ίδια επέλεξε συμμέτοχοι και συμπρωταγωνιστές της σ’ αυτό το ταξίδι, να είναι δύο κορυφαίοι Έλληνες σολίστες – μουσικοί, η Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο και ο Ηρακλής Βαβάτσικας στο ακορντεόν.

Στην Ελλάδα βρίσκεται ξανά με αφορμή την ηχογράφηση του δεύτερου cd, που πρόκειται να εκδοθεί από τη Μικρή Άρκτο μέχρι το καλοκαίρι, με συνοδοιπόρο αυτή τη φορά τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στη κιθάρα.

Μία αίσθηση της νέας της δισκογραφικής δουλειάς θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε σε δύο μοναδικές παραστάσεις σε ένα χώρο ιδιαίτερο, ξεχωριστό, στο σπίτι-μουσείο του Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού.

Λίγα λόγια για τον Ορέστη Καλαμπαλίκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981, και άρχισε την ενασχόλησή του με τη μουσική στην ηλικία των 7 ετών. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών έγινε δεκτός στο Conservatoire National Superieur de Musique et de danse de Paris στο Παρίσι το 2005. Έχει κερδίσει βραβεία σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει κερδίσει δύο πρώτα βραβεία σε ισάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης για κιθάρα. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι.