Oι εκδόσεις Οξυ παρουσιάζουν το βιβλίο του Clive Barker Το ημερολόγιο ενός δαίμονα (Mister B. Gone), σε μετάφραση Μαρίας Έξαρχου.

Κάψε αυτό το βιβλίο. Κάν’ το. Γρήγορα, όσο είναι καιρός. Κάψ’ το. Μην κοιτάξεις ούτε μία λέξη παραπάνω. Με άκουσες; Ούτε. Μία. Λέξη.

Έτσι αρχίζει το ημερολόγιο ενός δαίμονα της Κόλασης, που γράφτηκε το 1438. Είναι ένα χειρόγραφο ποτισμένο με τη δαιμονική υπόσταση του συγγραφέα του, το οποίο ξεκινάει σαν ένα πομπώδες μα φαινομενικά ακίνδυνο χρονικό, αλλά καταλήγει να αποκαλύψει στον αναγνώστη τη συγκλονιστική αλήθεια για την αιτία του αρχέγονου πολέμου ανάμεσα στο Καλό και το Κακό.

«Το όνομά μου είναι Τζάκαμποκ Μποτς. Κάποτε ήξερα τι σήμαινε, αλλά τώρα πια το ’χω ξεχάσει. Κάποτε ήμουν φυλακισμένος σ’ αυτές τις σελίδες, παγιδευμένος στις λέξεις που διαβάζεις αυτήν τη στιγμή και κλεισμένος στο σκοτάδι τον περισσότερο καιρό, ενώ το βιβλίο ήταν για πολλούς αιώνες θαμμένο σε μια στοίβα από βιβλία που κανείς δεν άνοιξε ποτέ. Ούτε χίλια χρόνια δεν θα μου έφταναν για να περιγράψω τις φρικτές πράξεις που θα μπορούσαν να υποκινήσουν οι λέξεις του. Αυτά είναι τ’ απομνημονεύματά μου. Ή, αν θέλεις, η εξομολόγησή μου…»

Ο Clive Barker, μετρ του μακάβριου και του μαγικού, από τους κορυφαίους εκπροσώπους της λογοτεχνίας τρόμου, υπογράφει ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα που θα σας παγώσει το μεδούλι.