Το καταφύγιό μου: αυτός είναι ο τίτλος της νέας εικαστικής πρότασης του Ξενή Σαχίνη, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 8μμ στη πλατφόρμα εικαστικών δράσεων ArtNoise (Βεροίας 6 ‘Ανω Λαδάδικα), η οποία περιλαμβάνει κατασκευές στον χώρο και σχέδια και επικεντρώνεται σ’ ένα θέμα επίκαιρο και σκληρό. Η απλότητα των μέσων του έρχεται να μεγιστοποιήσει τη δύναμη των συμβόλων και των μηνυμάτων του, παρουσιάζοντας ένα εφιαλτικό σκηνικό της ανθρώπινης ζωής, όλων εκείνων των ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους.

Για τη συγκεκριμένη δουλειά ο ίδιος δηλώνει ότι ο καλλιτέχνης δικαιούται πέρα από την έρευνα στη φόρμα να λαμβάνει θέση και να σχολιάζει όσα συμβαίνουν στο κόσμο. Δυστυχώς η Ελλάδα βρέθηκε σ’ ένα σταυροδρόμι προσφυγιάς και οικονομικής μετανάστευσης, και οι δυο αυτές καταστάσεις προέρχονται από την άρνηση του ανθρώπου να αποκλείσει τον πόλεμο από τη διεθνή πολιτική.

Ο επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της τέχνης – Επιμελητής ΚΜΣΤ αναφέρει: Ο Ξενής Σαχίνης  κατορθώνει να εκφράσει την ετοιμότητα και τη θέση, την αντίσταση και την ενεργό παρέμβαση του σύγχρονου δημιουργού μέσα από την εικαστική γραφή των έργων του, τη στροφή στη βαθύτερη ουσία των πραγμάτων, την αλήθεια και τη συγκίνηση, τη ζωτικότητα και την εντιμότητα της γνήσιας καλλιτεχνικής δημιουργίας που απευθύνεται και επικοινωνεί, καταγράφει, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί, αξιώνεται κάτι περισσότερο από το προφανές.