Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι της E.L. James σε μετάφραση Τιτίνας Σπερελάκη.

Η τριλογία που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών.

Αποκαρδιωμένη από τα σκοτεινά μυστικά του βασανισμένου νεαρού επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ, η Άνα έχει διακόψει τη σχέση τους κι έχει ξεκινήσει καινούρια καριέρα σε εκδοτικό οίκο.

Όμως ο πόθος για τον Γκρέυ κυριαρχεί ακόμα σε κάθε σκέψη της και, όταν εκείνος της προτείνει μια νέα συμφωνία, δεν μπορεί ν’ αντισταθεί. Γρήγορα αρχίζει να μαθαίνει για το οδυνηρό παρελθόν των προβληματικών, δυναμικών και απαιτητικών Πενήντα Αποχρώσεών της περισσότερα απ’ όσα νόμιζε ποτέ ότι ήταν δυνατόν να μάθει.

Ενώ όμως ο Κρίστιαν Γκρέυ παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες, η Άνα πρέπει να πάρει την απόφαση της ζωής της…

Η E. L. James έχει εργαστεί στον χώρο της τηλεόρασης, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών και ζει στο Λονδίνο. Από παιδί ονειρευόταν να γράφει ιστορίες που οι αναγνώστες θα ερωτεύονταν. Με τις Πενήντα αποχρώσεις του γκρι, το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας που έμελλε εν μιά νυκτί να γίνει παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, το όνειρό της πραγματοποιήθηκε. Συγκινητική και ρομαντική, με πολύ αίσθημα αλλά και έντονο ερωτισμό, η τριλογία της Αμερικανίδας E L James Πενήντα αποχρώσεις εγκαινιάζει ένα νέο είδος ερωτικής λογοτεχνίας και έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου. Πρόκειται επίσης για το πρώτο διεθνές μπεστ σέλερ που πρωτοκυκλοφόρησε σε μορφή e-book. Σήμερα και τα τρία μέρη της τριλογίας, είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή, βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις των μπεστ σέλερ σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων κάθε εβδομάδα. Η τριλογία θα κυκλοφορήσει σε 35 γλώσσες, ενώ σύντομα αναμένεται και η ταινία σε παραγωγή της Universal.