Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Σαμ Μέντες παρουσιάζει μια αστεία, αλλά και συγκινητική ιστορία. O Τζον Κραζίνσκι, γνωστός από τη δημοφιλή σειρά The Office, πρωταγωνιστεί δίπλα στους Μάγια Ρούντολφ, Τζεφ Ντάνιελς και Μάγκι Τζίλενχαλ, στην νέα ταινία Away we go (Πάμε όπου θες).

Το Away We Go είναι η πρώτη ταινία του Σαμ Μέντες, μετά το American Beauty, που βασίζεται σε πρωτότυπο σενάριο.

Άλλη μια πρωτιά για την ταινία είναι το γεγονός πως τα γυρίσματα ξεκίνησαν όταν ο Σαμ Μέντες ήταν ακόμα στο στάδιο του post-production με το Revolutionary Road και υπάρχει κατά κάποιο τρόπο μια ομοιότητα ανάμεσα στις δύο ταινίες, αφού το Away We Go αφορά ένα ζευγάρι που προσπαθεί να ξεφύγει και να βρει τον εαυτό του – μόνο που αυτή τη φορά, το καταφέρνουν.

Η ιστορία έχει περίπου ως εξής: Όταν ο Μπερτ κι η Βερόνα ανακαλύπτουν πως πρόκειται να αποκτήσουν μωρό, τους πιάνει πανικός. Μισούν τη μικρή πόλη στην οποία ζουν και, τώρα που οι γονείς του Μπερτ μετακομίζουν μακριά, δεν έχουν καμιά βοήθεια. Έτσι, ξεκινούν ένα ταξίδι με στόχο να βρουν το τέλειο μέρος για να εγκατασταθούν και να μεγαλώσουν το μωρό. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα επισκεφθούν διάφορους συγγενείς και φίλους.