Το Goethe-Institut Thessaloniki σε συνδιοργάνωση με το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και το Deutsches Historisches Museum του Βερολίνου διοργανώνουν Σεμινάριο Βικιπαίδειας και Editathon, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης “Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950. Ανάμεσα στην Ιστορία και το Βιώμα”.

Το σεμινάριο αποτελεί δράση του Thesswiki, μίας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε το 2015 υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και υλοποιήθηκε από την PostScriptum, σε συνεργασία με την ΕΕΛ/ΛΑΚ και την Ελληνική Κοινότητα Χρηστών της Βικιπαίδειας.

Αυτή τη φορά το Thesswiki λειτουργεί ως εργαλείο μελέτης των πολιτιστικών ζυμώσεων και εικαστικών τάσεων κατά την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα.

Πολίτες και φίλοι της πόλης θα συγκεντρωθούν για να δημιουργήσουν και να επιμεληθούν λήμματα που αφορούν στην περίοδο μεταξύ 1940-1950 με υλικό από τις συλλογές του Μουσείου, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση και τον εμπλουτισμό του περιεχομένου της ελληνικής Βικιπαίδειας.

Κάθε νέα συνεισφορά είναι ένα μικρό και σημαντικό βήμα προς τον εμπλουτισμό του πολιτιστικού περιεχομένου για την πόλη.