Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Turbulent times, στον επόμενο τόνο

Turbulent times, στον επόμενο τόνο
Η αίθουσα τέχνης The art Foundation εγκανιάζει στις αρχές Ιουλίου μία ομαδική έκθεση 26 καλλιτεχνών, με κύριο θέμα και πηγή έμπνευσης το χρόνο.

Τι είναι λοιπόν ο χρόνος; Όταν κανείς δεν με ρωτάει, γνωρίζω τι είναι. Αν θελήσω να τον εξηγήσω σε κάποιον που με ρωτάει, δεν γνωρίζω. Με αφορμή την παρατήρηση αυτή του άγιου Αυγουστίνου τον 5ο αιώνα - που έκανε αντιληπτή την νοητή απόσταση που χωρίζει τη σαφήνεια του χρόνου της οργάνωσης και της σκέψης από την ασάφεια του ορισμού του - οι καλλιτέχνες της έκθεσης θα ερμηνεύσουν, θα ορίσουν, θα περιγράψουν, θα επινοήσουν και θα παρουσιάσουν τον χρόνο.

Οι θεατές από τη μεριά τους θα αφιερώσουν τον δικό τους χρόνο για να κατανοήσουν και να στοχαστούν σε μία έκθεση που ο χρόνος θα αφήσει τα δικά του σημάδια.

Οι 26 καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι: Ελένη Αγγέλου, Κατερίνα Αθανασίου , Μαρία Αντωνάτου, Ανδρέας Βάης, Ινώ Βαρβαρίτη, Νίκος Γιαβρόπουλος, Έλλη Γρίβα, Νάντια Καλαρά, Λεωνίδας Καραμπίνης, Ναταλία-Αικατερίνη Κερκύρα, Νίκος Κόκκαλης, Γιάννης Κονταράτος, Νίκος Κρυωνίδης, Άρης Λυχναράς, Άννα Μανέτα, Έυα Μαραθάκη, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Ιωάννα Μύρκα, Αντώνης Παπαδόπουλος, Χρύσανθος Σωτηρόπουλος, Ελεύθερία Σωτηροπούλου, Παύλος Τσάκωνας, Γιώργος Τσεριώνης, Μαρία Τσιμπουρλά, Μαρία Φιλιππακοπούλου, Έφη Φουρίκη.

Σχετικές ειδήσεις
Giles: ομαδική έκθεση στη Gagosian Gallery
12.09.2016 14:45
Η Gagosian Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Giles” σε επιμέλεια της Άρτεμις Μπαλτογιάννη, με πηγή έμπνευσης το κωμικό μυθιστόρημα “Giles Goat-Boy” που έγραψε ο John Barth το 1966.
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.
Roundabout: ομαδική εκθεση στην Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery
30.03.2016 14:19
Η Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery γίνεται ο τόπος συνάντησης 4 καλλιτεχνών με έντονες διαφοροποιήσεις στο έργο τους. Διαφορετικά εκφραστικά μέσα, ανομοιογενή υλικά, ασύμβατες επιδιώξεις. Χαρακτική, αντικείμενο – κατασκευή, ψηφιακή εγκατάσταση.
Ο παραμυθένιος κόσμος του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: Ομαδική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης
01.12.2015 11:04
Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, η IANOS Αίθουσα Τέχνης διοργανώνει την πρώτη μεγάλη ομαδική έκθεση της νέας περιόδου λειτουργίας της 2015-2016 αφιερωμένη στον αγαπημένο παραμυθά των παιδικών μας χρόνων, τον Δανό Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με αφορμή την επέτειο των 210 ετών από τη γέννησή του.