Η Dépôt Art Gallery εγκαινιάζει την Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 από τις 20:00 έως τις 23:00 την έκθεση της ζωγράφου Ιωάννας Κωνσταντίνου με τίτλο “Υπαινικτικά τοπία”.

Η ζωγράφος εμπνέεται από Eλληνικά και Νορβηγικά τοπία, από περιοχές όπου η φύση είναι παρθένα, αποδίδοντας την αγάπη της για τη ζωή κοντά στη φύση, με έμφαση στα δάση και τα βουνά, στα ποτάμια και τη θάλασσα, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο ιστορικός τέχνης Κωνσταντίνος Μπάσιος, για την έκθεση αυτή, έχει υπογραμμίσει, ότι: “Η επιλογή, από μία καλλιτέχνιδα, να εκφραστεί εικαστικά μέσω της τοπιογραφίας, είναι -κατά πρώτη εντύπωση- μία κίνηση, που χαρακτηρίζεται από την ανάγκη της αποδοχής ή/και της βεβαιότητάς της. Και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σαφείς απορρίψεις συγκεκριμένων απεικονιστικών επιλογών, ο θεατής παρασύρεται από την πανδαισία πολλών και διαφόρων χρωμάτων και σχημάτων, με εμπνεύσεις βασισμένες στη φύση. Η δύναμη αυτής της δουλειάς έγκειται στο ότι το προβαλλόμενο τοπίο διαθέτει τη χάρι και τη δύναμη, ώστε με τους αποκλεισμούς των όσων δεν περιλαμβάνει, να λειτουργεί ως ένα άλλο πρόταγμα. Και γνωρίζουμε όλοι, ότι αυτό είναι η κατεξοχήν αφορμή-συνθήκη για να εκφραστεί καλλιτεχνικά μία δυσφορία, μία διαμαρτυρία, μία δυσανεξία.”

Υπό την αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Επιμέλεια έκθεσης: Γωγώ Κολυβήρα