Βασισμένο στο τεύχος 13 με τίτλο «Ο Καραγκιόζης οδοντογιατρός» από το αρχείο των εκδόσεων Άγκυρα σε απόδοση – διασκευή – εικονογράφηση Άκη Μελάχρη. 


Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει, μετά τη συνάντησή του με τον Αχμέτ, να βρει έναν πρακτικό οδοντογιατρό για να γιατρέψει τον βεζίρη που υποφέρει από πονόδοντο.

Συναντάει λοιπόν τον Καραγκιόζη και τον ρωτάει αν έχει να του συστήσει κάποιον. Ο Καραγκιόζης αποφασίζει να παραστήσει ο ίδιος τον οδοντογιατρό για να κερδίσει την αμοιβή που τάζει ο βεζίρης. Στήνει, λοιπόν, το «οδοντια-τρείο» του και ξεκινάει δήθεν να γιατρεύει όποιον έχει πρόβλημα με τα δόντια του. Η συνέχεια είναι ξεκαρδιστική και η κατάληξη ακόμα περισσότερο…
Το Θέατρο Σκιών έχει τόσο βαθιές ρίζες στη λαϊκή μας παράδοση που δεν έχει πάψει να συγκινεί ακόμα και σήμερα.

Ο Καραγκιόζης, ο κεντρικός του ήρωας, είναι ένας χαρακτήρας λαϊκός, αληθινός και ασυμβίβαστος. Μιλά έξω από τα δόντια, σατιρίζει τη φτώχεια του και λέει ό,τι σκέφτεται με έναν τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο. Ωστόσο, κάθε περιπέτεια του Καραγκιόζη, καθώς και των υπόλοιπων ηρώων του Θεάτρου Σκιών, μας περνάει το μήνυμα ότι το χιούμορ είναι απαραίτητο στοιχείο στη ζωή μας για να διατηρούμε την αισιοδοξία μας και να αντιμετωπίζουμε με περισσότερη δύναμη τις δυσκολίες που τυχαίνουν σε όλους μας.


Με δραστηριότητες- ΔΩΡΟ: 2 φιγούρες για το δικό σου θέατρο σκιών