Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Τα χρώματα της Μεσογείου σε μια έκθεση

Τα χρώματα της Μεσογείου σε μια έκθεση
Διαφορετικές εικαστικές απόψεις του Μεσογειακού τοπίου αναδεικνύει η έκθεση Mediterraneo, που επιμελείται η Βέτα Ρεντζεπέρη-Μιχαηλίδη σε συνεργασία με τη γκαλερί Νατάσα Λάβδα και εγκαινιάζεται στη Venus Art Gallery του Astir of Paros το Σάββατο 20 Ιουνίου.

Στην έκθεση συμμετέχουν δίνοντας το δικό τους χρωματικό τόνο επτά καταξιωμένοι Έλληνες ζωγράφοι, που ορμώμενοι από διαφορετικά ερεθίσματα και με κοινό σημείο αναφοράς τις αισθήσεις της Μεσογείου, μας προσφέρουν ένα εικαστικό ταξίδι, που θα έρθει να συμπληρώσει την καλοκαιρινή μας απόδραση στο όμορφο νησί της Πάρου.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν στην έκθεση οι: Αγγελος Παναγιωτίδης, Απόστολος Λάβδας, Βασίλης Καρακατσάνης , Γιάννης Κουτσούρης, Ιωάννα Ευθυμίου, Μάρκος Βενιός, Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης.

Οι φτιαγμένες με δεξιοτεχνική ικανότητα από ορείχαλκο και μπρούτζο χρυσοπράσινες ελιές του Άγγελου Παναγιωτίδη, στέκονται δίπλα στους πληθωρικούς ψαράδες και τα διονυσιακά περιστέρια που δημιούργησε με το πάθος της λεπτομέρειας ο Απόστολος Λάβδας, «συνομιλούν» με τις λευκές, απαστράπτουσες εκκλησιές του Μάρκου Βενιού, ενώ δίπλα ανθίζουν σε έντονους χρωματισμούς τα λουλούδια του Γιάννη Κουτσούρη.

Παράλληλα συνυπάρχουν οι ποπ αρτ ανθρώπινες μορφές της Ιωάννας Ευθυμίου, οι οποίες συναντούν τις διαφορετικού ύφους ανθρώπινες φιγούρες, τις καρέκλες και τα ταξιδεύοντα στα ανοιχτά πλοία του Βασίλη Καρακατσάνη, λίγο πριν τα μεγάλα καράβια του Χριστόφορου Μπαλαμπανίδη ρίξουν προσωρινά άγκυρα στα αραξοβόλια και τα καρνάγια τους.

Σχετικές ειδήσεις
FAKE®, έκθεση στη γκαλερί The Pulse
02.12.2016 11:19
Η γκαλερί The Pulse εγκαινιάζει στις 15 Δεκεμβρίου 2016 την έκθεση FAKE®, στην οποία συμμετέχουν ο φωτογράφος Francois L’Hotel, ο αρχιτέκτονας Διονύσης Σοτοβίκη και ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Πάτσιος.
Ornament: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
21.11.2016 11:33
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Ornament». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Multiverse: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Cube
11.01.2016 13:36
Η Γκαλερί Cube, στο πλαίσιο της εικαστικής πλατφόρμας Fresh Art φιλοξενεί την ομαδική έκθεση “MULTIVERSE” στην οποία συμμετέχουν οι εικαστικοί: Δήμητρα Γούση, Χριστίνα Γούσια, Λούλα Λεβέντη, Ευγενία Λώλη, Κατερίνα Μπότσαρη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και επιμελούνται η Λιάνα Ζωζά και ο Μάκης Κυριακόπουλος.
Study Room: The state of things: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί The Breeder
24.12.2015 16:25
H γκαλερί The Breeder παρουσιάζει από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 την έκθεση Study Room: The State of Things σε συντονισμό του καλλιτέχνη Βαγγέλη Βλάχου. Συμμετέχουν οι Γιώτα Ιωαννίδου, Νατάσα Μπιζά και Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου.