Διαφορετικές εικαστικές απόψεις του Μεσογειακού τοπίου αναδεικνύει η έκθεση Mediterraneo, που επιμελείται η Βέτα Ρεντζεπέρη-Μιχαηλίδη σε συνεργασία με τη γκαλερί Νατάσα Λάβδα και εγκαινιάζεται στη Venus Art Gallery του Astir of Paros το Σάββατο 20 Ιουνίου.

Στην έκθεση συμμετέχουν δίνοντας το δικό τους χρωματικό τόνο επτά καταξιωμένοι Έλληνες ζωγράφοι, που ορμώμενοι από διαφορετικά ερεθίσματα και με κοινό σημείο αναφοράς τις αισθήσεις της Μεσογείου, μας προσφέρουν ένα εικαστικό ταξίδι, που θα έρθει να συμπληρώσει την καλοκαιρινή μας απόδραση στο όμορφο νησί της Πάρου.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν στην έκθεση οι: Αγγελος Παναγιωτίδης, Απόστολος Λάβδας, Βασίλης Καρακατσάνης, Γιάννης Κουτσούρης, Ιωάννα Ευθυμίου, Μάρκος Βενιός, Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης.

Οι φτιαγμένες με δεξιοτεχνική ικανότητα από ορείχαλκο και μπρούτζο χρυσοπράσινες ελιές του Άγγελου Παναγιωτίδη, στέκονται δίπλα στους πληθωρικούς ψαράδες και τα διονυσιακά περιστέρια που δημιούργησε με το πάθος της λεπτομέρειας ο Απόστολος Λάβδας, «συνομιλούν» με τις λευκές, απαστράπτουσες εκκλησιές του Μάρκου Βενιού, ενώ δίπλα ανθίζουν σε έντονους χρωματισμούς τα λουλούδια του Γιάννη Κουτσούρη.

Παράλληλα συνυπάρχουν οι ποπ αρτ ανθρώπινες μορφές της Ιωάννας Ευθυμίου, οι οποίες συναντούν τις διαφορετικού ύφους ανθρώπινες φιγούρες, τις καρέκλες και τα ταξιδεύοντα στα ανοιχτά πλοία του Βασίλη Καρακατσάνη, λίγο πριν τα μεγάλα καράβια του Χριστόφορου Μπαλαμπανίδη ρίξουν προσωρινά άγκυρα στα αραξοβόλια και τα καρνάγια τους.