Οι εκδόσεις Ίκαρος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Μυρτώς Δεληβοριά Τικ-Τακ: Ρολόγια, ώρα για μάθημα!.

Είναι δύσκολο να μάθεις να διαβάζεις την ώρα. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να μάθεις τα ρολόγια να την λένε. Στο καινούργιο βιβλίο των δύο δημιουργών παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική γωνία, η ώρα, ο χρόνος, και η σχέση του δασκάλου με τους μαθητές του.

Το Τικ-Τακ είναι ένα ξεκαρδιστικό παραμύθι με ζωντανή εικονογράφηση για όλες τις ώρες! Για τις ώρες που περνούν αργά κι αυτές που τρέχουν και πίσω δεν γυρνούν. Αλλά και για την ώρα εκείνη που περνάμε μικροί και μεγάλοι μαζί, την πιο ωραία, την πιο μοναδική απ’ όλες!

Τα παιδιά στο Τικ-Τακ, θα διαβάσουν μια πρωτότυπη ιστορία για το πώς η ώρα διαφέρει από τόπο σε τόπο, αλλά και για το πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος. Κυρίως όμως, η ανάγνωση του βιβλίου, θα κάνει τους μικρούς αναγνώστες να κατανοήσουν καλύτερα την ουσιαστική αξία του χρόνου στη ζωή μας, που δεν είναι άλλη από τη στιγμή που μικροί και μεγάλοι βρισκόμαστε μαζί. Αυτή είναι η καλύτερη ώρα!

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε κινούμενο σχέδιο και εργάζεται στη διαφήμιση. Από το 1999 γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Το βιβλίο του “Οι καλοί κι οι κακοί πειρατές” τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2012 και με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το βιβλίο του ”Η Πόλη που έδιωξε τον πόλεμο” τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2011 και το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του Περιοδικού Διαβάζω. Βιβλία του έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου (2011, 2012, 2013, 2014). Είναι μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίου για τη Νεότητα (IBBY) και της SCBWI (Society of Children’s Book Writers & Illustrators) και έχει συνεργαστεί για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για το παιδικό βιβλίο με εκδότες, σχολεία, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το Ίδρυμα Λασκαρίδη, το Ίδρυμα Στασινόπουλου, το Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου, το Μουσείο Ηρακλειδών, το Library4all, τη Future Library και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

H  Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε επτά ομαδικές. Ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο “Ιστορίες για παιδιά του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ” (εκδ. Εστία). Το 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο ΕΒΓΕ και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω και το 2012 με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο “Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο”, του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και την Ελένη Κατσαμά από το 2008 μοιράζονται τη χαρά να εξερευνούν την παιδική λογοτεχνία, στο ηλεκτρονικό περιοδικό “Το παπάκι στην μπανιέρα” (www. Papakistimpaniera.gr). Ένα μέρος του περιοδικού δημοσιεύτηκε στο Free Press περιοδικό για τα βιβλία, BookPress.