Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Τίποτα και Αθήνα – Μόσχα στη... Ζυρίχη

Τίποτα και Αθήνα – Μόσχα στη... Ζυρίχη
H Ελληνική Θεατρική Ομάδα Ζυρίχης PROVA.ZH παρουσιάζει τα έργα Τίποτα και Αθήνα – Μόσχα του Ευδόκιμου Τσολακίδη, στις 20 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Δημήτριος της Ζυρίχης, με στόχο την εκτός συνόρων παρουσίαση του ελληνικού πολιτισμού.

Η ομάδα PROVA.ZH ιδρύθηκε τον Φεβρουάριου του 2008 με στόχο την καλλιέργια της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού μέσα από θεατρικές πρακτικές. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική ελληνόφωνη θεατρική ομάδα της Ζυρίχης.

Η ομάδα PROVA.ZH πειραματίζεται μέσω αυτοσχεδιασμών και τεχνικών του θεάτρου της επινόησης (devised theatre) αλλά και χρησιμοποιώντας σύγχρονα ελληνικά θεατρικά κείμενα.

Η παράσταση των έργων του Ευδόκιμου Τσολακίδη Τίποτα και Αθήνα – Μόσχα γίνεται με την συμπαράσταση της Ελληνικής Κοινότητας της Ζυρίχης, του Συλλόγου των Ελλήνων Επιστημόνων της Ελβετίας και της Ένωσης Ελληνικών Συλλόγων Γονέων Καντονίου Ζυρίχης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ.

Η σκηνοθεσία των έργων είναι της Άννας Τσίχλη Boissonnas, τα σκηνικά της Τζένης Διακάκη, τα κοστούμια της Θεανώς Μαζαράκη και της Δάφνης Κοκκίνη, η μουσική του Προκόπη Γεωργακόπουλου, το μακιγιάζ της Silvia Senn και φωτισμοί του Ιωσήφ Λυντιρίδη.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι: Τζένη Διακάκη, Ντία Μενεγάκη, Matthias Köhler, Μαρία Κολιάτση, Silvia Senn, Μαρία Σκιαδά και Δάφνη Κοκκίνη.

Σχετικές ειδήσεις
10 + 1 θεατρικά ραντεβού για τον Σεπτέμβριο!
06.09.2016 17:06
Μιας και μπήκε ο Σεπτέμβρης, ας καλωσορίσουμε το φθινόπωρο με 10 + 1 θεατρικές επιλογές οι οποίες θα μας κρατήσουν συντροφιά τον μήνα της επιστροφής και των νέων ξεκινημάτων, ενώ θα μας προετοιμάσουν με τον καλύτερο τρόπο για την προσεχή καλλιτεχνική σεζόν.
Αθηναϊκά Θέατρα: Θεατρικές παραστάσεις 2016-17
05.09.2016 16:25
Τα «Αθηναϊκά Θέατρα» συνεχίζουν δυναμικά την παρουσία τους τη νέα θεατρική περίοδο 2016-2017 με ένα ρεπερτόριο από κλασικά και σύγχρονα έργα συγγραφέων της ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας.
Από Μηχανής Θέατρο: Νέες παραστάσεις για τη θεατρική περίοδο 2016 - 2017
22.08.2016 16:10
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί διανύοντας τον 10ο χρόνο δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα, ετοίμασε ένα πολλά υποσχόμενο ρεπερτόριο στο Από Μηχανής Θέατρο για τη θεατρική περίοδο 2016-17.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Καταλόγια...δημοτικοί στίχοι περί έρωτος και θυσίας, στο Πολυχώρο Vault
21.01.2016 09:57
Ο Πολυχώρος VAULT και ο Θοδωρής Οικονομίδης (ο δημιουργός πίσω από τις θεατρικές παραστάσεις «Golfw 2.3 beta», Λιωμένο Βούτυρο, κλπ) με την θεατρική του ομάδα “Κύκλος” παρουσιάζουν την παράσταση “Καταλόγια... δημοτικοί στίχοι περί έρωτος και θυσίας”, μια τελετουργική αναπαράσταση, με βάση τους κώδικες της αρχαιοελληνικής τραγωδίας, πέντε κλασσικών ελληνικών δημοτικών ποιημάτων – τραγουδιών, που καταγράφηκαν για πρώτη φορά τον 8ο και 9ο αιώνα με θέμα τον έρωτα και τη θυσία.