Η θεματική λέσχη ανάγνωσης είναι μια από τις καινούργιες εκδηλώσεις στο πρόγραμμα του Γαλλικού Ινστιτούτου για το 2017. Η πρώτη συνάντηση της λέσχης θα έχει θέμα τον έρωτα και θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου – ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – στις 19.30 στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Εάν είσαι εργένης και μισείς την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το Γαλλικό Ινστιτούτο έχει την τέλεια πρόταση για έξοδο. Αν μάλιστα αγαπάς και το διάβασμα, ακόμα καλύτερα γιατί πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της χρονιάς της λέσχης ανάγνωσης.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εγκαινιάζει λοιπόν το 2017 μια θεματική λέσχη ανάγνωσης. Και αφού η πρώτη συνάντηση της λέσχης θα γίνει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το θέμα της θα είναι ο έρωτας.

Αυτή η πρώτη συνάντηση θα απευθύνεται στους εργένηδες – και μόνο στους εργένηδες! – που αναζητούν τον έρωτα και αγαπούν την ανάγνωση. Η ιδέα είναι πολύ απλή: ο καθένας φέρνει το αγαπημένο του γαλλόφωνο βιβλίο, μεταφρασμένο στα ελληνικά ή όχι, και συζητάει ελεύθερα για αυτό με τους άλλους συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή σε αυτή τη συνάντηση θα δώσει τη δυνατότητα σε κάποιον να μοιραστεί την αγάπη του για διάφορα γαλλόφωνα λογοτεχνικά έργα, με ένα ποτήρι κρασί, στο ευχάριστο περιβάλλον του καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Σε αυτή τη λέσχη, σημασία έχει η ευχαρίστηση που παίρνει κανείς από την ανταλλαγή ιδεών.