Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Gazon Blues του Γιάννη Bach Σπυρόπουλου

Gazon Blues του Γιάννη Bach Σπυρόπουλου
Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου η Titanium Yiayiannos Gallery στρώνει παντού γκαζόν και εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Bach Σπυρόπουλου, με τίτλο Gazon Blues.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη και ευχάριστα παράξενη έκθεση ζωγραφικής, η οποία μπορεί να περιγραφεί μόνο έτσι:

Την τρίτη μέρα να λείπει το γκαζόν και να περισσεύουν τα blues. Τα ποιήματα να γίνονται πίνακες και οι πίνακες ποιήματα. Να αλλάζουν και να φεύγουν. Και να έρχονται άλλα στη θέση τους. Να κοιτάζεις τα κείμενα και να διαβάζεις τις ζωγραφιές. Το πιάνο να περιμένει το σολίστα που μπορεί να μην έρθει, αλλά μπορεί και να έρθει με δικό του μουσικό όργανο. Άγνωστες μουσικές κι αυτοσχεδιασμοί μαζί με τραγούδια και ποιήματα δικά μας. Τραγούδια που μας ανήκουν και μας πάνε πίσω στο βάθος της ηλικίας μας και της καταγωγής μας. 

Την ημέρα των εγκαινίων και για τρεις ακόμα μέρες το δάπεδο της Titanium Yiayiannos Gallery θα είναι όντως καλυμμένο με πραγματικό γκαζόν, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί σειρά μουσικών εκδηλώσεων.

Ο Γιάννης Bach Σπυρόπουλος γεννήθηκε το 1953 και μεγάλωσε στη Ν.Ιωνία. Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο και αργότερα στη Ρώμη έκανε σεμινάρια σύνθεσης με τον Λουτσιάνο Μπέριο. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση . Συμμετείχε για πολύ μεγάλο διάστημα στην ελληνική δισκογραφία και έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, οι «Τερμίτες». Έχει γράψει στίχους και τραγούδια όπως το «Διδυμότειχο μπλουζ», το «Πόσο σε θέλω» και πολλά άλλα. Αρθρογραφεί στο περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν στο ΕΨΙΛΟΝ και στο περιοδικό ΜΕΤΡΟ. Κυκλοφορούν τρία βιβλία του από τις εκδόσεις ΗΛΕΚΤΡΑ.

Σχετικές ειδήσεις
Δρόμοι και αναδρομές, έκθεση του Κώστα Σπυρόπουλου στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου
17.02.2017 12:18
Στο φιλόξενο Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζεται η έκθεση του Κώστα Σπυρόπουλου με τίτλο «Δρόμοι και αναδρομές».
Αφαίρεση, απόκρυψη & αποκάλυψη: έκθεση του Γιάννη Σπυρόπουλου και της Εοζέν Αγκοπιάν στο Radisson Blu Park hotel
19.10.2016 10:54
Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 20.00, η διεύθυνση του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel, Athens στα πλαίσια του αφιερώματος «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ» και με αφορμή τον εορτασμό των 40 ΧΡΟΝΩΝ από την ίδρυση του ξενοδοχείου, παρουσιάζει την έκθεση δύο μεγάλων καλλιτεχνών, του Γιάννη Σπυρόπουλου και της Εοζέν Αγκοπιάν.
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Close up: έκθεση του Γιάννη Βαλυράκη στη Σύρο
01.07.2016 10:13
Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης μας προσκαλεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, στις 8.30 μ.μ., στην έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Βαλυράκη, CLOSE-­‐UP, στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη & Ελένης Βάτη.
Παραμύθια από ποιήματα: έκθεση του Αλέξη Κυριτσόπουλου στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ
25.02.2016 14:16
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ίκαρος και το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Αλέξη Κυριτσόπουλου, με τίτλο Παραμύθια από ποιήματα, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 20.00, στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ.