Το The Island of Love είναι ένα διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στη Λέσβο, από 1 έως 14 Φεβρουαρίου, με αφορμή την φιλοξενία των οστών του Αγίου Βαλεντίνου στον Καθολικό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη, καθώς και τον διεθνή εορτασμό του ίδιου Αγίου τον Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί μια κεντρική, μεγάλη καλλιτεχνική δράση με τίτλο “Τα φτερά του έρωτα”, με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, η οποία θα πλαισιώνεται με μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.

Οι καλλιτέχνες θα επισκεφθούν την Λέσβο και θα φιλοτεχνήσουν 14 γλυπτά πτηνά, αντίγραφα  τριών πρωτοτύπων, που κατασκευάστηκαν από την καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Φερενίκη Τσαμπαρλή και την ομάδα δημιουργικού, με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών.

Η φιλοτέχνησή τους θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και την 14η Φεβρουαρίου 2017 σε χώρους, που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης, και θα μπορεί να επισκεφθεί το κοινό. Μετά την ολοκλήρωση της φιλοτέχνησης, τα γλυπτά θα εκτεθούν σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους στη Μυτιλήνη, ενώ μετά το φεστιβάλ θα δημοπρατηθούν, ώστε τα έσοδα, που θα προκύψουν, να διατεθούν για την κάλυψη μέρους των εξόδων του φεστιβάλ και για φιλανθρωπικό σκοπό, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εκτός των άλλων συμμετέχουν με έργα τους, που δημιουργήθηκαν ειδικά για το φεστιβάλ, οι Αργυρώ Μαυροπούλου – Καραγκίκα, Μάκης Αξιώτης, Ευδοξία Μουταφτσή, Μαρία Γιαννίκου, Μαρία Καλλιπολίτη, Καίτη Μεσηνέζη, Λουκάς Λουκίδης, Μαρσέλα Κρουζ, Σύλβια Λαϊνά, Δημητρης Καραπιπέρης, Κώστα Μανιατόπουλος, Στρατής Αθηναίος, Δέσποινα Στεφανόγλου, Γεώργιος Μαρινέλλης, Φανή Αχειμάστου, Μιχαήλ Σιφναίος, Ανίκ Ντούνια, Καίτη Καρακόντη, Έλενα Βουδουρέλλη, Ειρήνη Κουτσομύτη, Amelia Dolgana, Δήμητρα Μουτζούρη, Θεοφάνης Τάκος, Μαγδαληνή Βασίλα, Γιώργος Κατσαρός, Μιχάλης Κολοκοτρώνης, Μαρία Καραγιάννη, Διονύσης Αναστόπουλος, Θάλεια Γεωργιάδου, Βανιώ, Λένα Τριανταφύλλου, Στέλλα Πλιόλιου, Μιχάλης Πιτσιλαδής άλλα και ο 17χρονος ζωγράφος F.K., από το Ιράν.

Το κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι «Τα Πουλιά», το οποίο μαζί με τις έννοιες του «Έρωτα» και της «Αγάπης», αποτελούν το βασικό θεματικό άξονα όλων των δράσεων.

To The Island of Love σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την μη κερδοσκοπική ομάδα ΙΔΕΑ.

◊ Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, εδώ