Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο Κορνήλιος Σελαμσής θα εμφανιστούν στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο του κύκλου Άλλες Παράλληλες, με τη μουσική παράσταση Γυμνοί Άνδρες.

Μία φωνή κι ένα πιάνο, δύο ντυμένοι άνδρες, αναφέρονται στη σχέση δύο ερωτευμένων ανδρών στο Παρίσι στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος σπουδαίος βαρύτονος και έμπειρος ερμηνευτής της γαλλικής melodie (κάτοχος του βραβείου Fauré ως ο καλύτερος ερμηνευτής του 2016) και ο Κορνήλιος Σελαμσής συνθέτης και πιανίστας, φίλοι και σταθεροί συνεργάτες αναζητούν διαχρονικά αφορμές για να μελετούν μαζί μουσική.

O Marcel Proust και ο Reynaldo Hahn ήρθαν κάποτε πολύ κοντά. Τους συνέδεσε η αγάπη τους για τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία και τον Gabriel Fauré, πεδία που αφορούν άλλωστε διαχρονικά ολόκληρη την ανθρωπότητα. Εξαιτίας της συνάντησης αυτής οι δύο άνδρες εντρύφησαν βαθύτερα στην τέχνη και στους εαυτούς τους, άφησαν δε πίσω τους μνημεία αυτής της στενής σχέσης υπό μορφή μουσικών και γλωσσικών κειμένων που μελετούμε ακόμα. Οι δύο άνδρες έζησαν τη νεότητά τους σε μια εποχή που στην τέχνη ονομάζουμε ενίοτε fin de siècle – τέλος του αιώνα, στην οποία μεσουράνησε ένας χαρακτηριστικός αισθητισμός, μία εκφυλισμένη όπως την έχουν πει, λεπτότητα. Αυτή η εποχή και αυτοί οι άνδρες είναι η πηγή έμπνευσης για αυτή τη συναυλία.