Με «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, ξεκινά τον καλλιτεχνικό του προγραμματισμό το Θέατρο “Έαρ” Βικτώρια, σε σκηνοθεσία Ηλία Λογοθέτη, με τους Ηλία Λογοθέτη, Μαρία Ζαχαρή Ιωάννα Δαρμή και Σάββα Σουρμελίδη.

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά και καθώς συμπληρώθηκαν εκατόν είκοσι χρόνια από το θάνατο του Γεωργίου Βιζυηνού, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής λογοτεχνίας, το πρώτο διήγημα του το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εστία το 1883, παραμένει συγκλονιστικό. Παρουσιάζεται χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στη γλώσσα ή περικοπή του κειμένου.

Έργο αριστουργηματικό, γραμμένο από ένα μέγιστο συγγραφέα που πίστευε ότι το ζήτημα της γλώσσας «το περί νεοελληνικής γλώσσης ζήτημα είναι ουσιωδέστερον ακόμη και αυτού του ανατολικού ζητήματος» για το Έθνος μας.

Το «Έαρ» Βικτώρια εκπέμπει και ραδιοφωνικά!

To «Έαρ» Βικτώρια εγκαινιάζει τη συνεργασία του και με το διαδικτυακό ραδιόφωνο Sin Radio. To Sin Radio λειτουργεί από το 2012 υποστηρίζοντας δυναμικά όλο το φάσμα των τεχνών με ιδιαίτερη έμφαση στο θέατρο και τη μουσική. Θα φιλοξενείται, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εντός του θεάτρου, απ’ όπου και θα εκπέμπει το σύνολο του νέου προγράμματός του. Η συνεργασία θα διευρυνθεί και στην από κοινού υποστήριξη, προώθηση και φιλοξενία αξιόλογων καλλιτεχνικών και πνευματικών δράσεων και δημιουργών.