Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Προς κατεδάφιση, στο Art House

Προς κατεδάφιση, στο Art House
Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου προσκαλεί για δεύτερη χρονιά το σκηνοθέτη Γρηγόρη Χατζάκη και μαζί συναντούν τον Tennessee Williams. Υιοθετούν το Προς Κατεδάφιση, το ντύνουν με ζωντανή μουσική , μετατρέποντάς το για πρώτη φορά παγκοσμίως σε μιούζικαλ .

Ζώντας, τότε, στη Νέα Υόρκη, ένα χρόνο πριν ολοκληρώσει το «Λεωφορείον ο Πόθος», ο Williams έγραψε το «Προς Κατεδάφιση», ένα σκοτεινά λυρικό έργο που σημαδεύεται από την παιδική αφοπλιστικότητα των ηρώων του, χαρακτηριστικό που φανερώνει στεγνά και απόλυτα τη σκληρή φύση της πραγματικότητας που ζούνε.

Συνήθης φυσιογνωμία στα έργα του Tennessee Williams είναι μια ηρωίδα στα όρια της παράνοιας, όπως άλλωστε ήταν και η αγαπημένη του αδερφή Ρόουζ, που έπασχε από σχιζοφρένεια, πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της σε ψυχιατρικές κλινικές και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λοβοτομής. Έτσι και στο «Προς Κατεδάφιση», το κεντρικό πρόσωπο είναι η μικρή Γουίλι –ή μάλλον η αδερφή της Αλβα, που, παρόλο που δεν εμφανίζεται ποτέ επί σκηνής, ζωντανεύει μέσα από τις διηγήσεις της Γουίλι στον, εξίσου μικρό ηλικιακά, Τομ.

Σχετικές ειδήσεις
Τελευταίες παραστάσεις για το «Ανκόρ» του Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Άττις
14.02.2017 13:02
Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Ανκόρ, η νέα παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου για τα 30 χρόνια του Θεάτρου Άττις, μέχρι την Κυριακή 5 Μαρτίου.
Η Μηχανή Άμλετ, του Χάινερ Μίλλερ για 3 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
02.11.2016 17:11
Το πιο γνωστό και «παράξενο» έργο του Χάινερ Μίλλερ, Η Μηχανή Άμλετ, έργο ορόσημο της μεταμοντέρνας γραφής, επιστρέφει για τρεις “συλλεκτικές” στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη μέσα σε ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό σκηνικό που επιμελήθηκε ο Αλέκος Φασιανός.
Προς τον κύριο Φράνκλιν Α. Φορντ, 27/12/67 στο Φεστιβάλ Φιλίππων
18.08.2016 12:34
Το Φεστιβάλ Φιλίππων μας προσκαλεί στην παράσταση Προς τον κύριο Φράνκλιν Α. Φορντ, 27/12/67, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.
Βάκχες, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου για 2η χρονιά στη Μόσχα
04.03.2016 11:24
Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται στο ιστορικό Electro Theatre Stanislavsky της Μόσχας οι παραστάσεις των "Βακχών" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.
Το γλυκό πουλί της νιότης, του Tenesse Williams στο Θέατρο Άλμα
24.02.2016 16:40
Το αγαπημένο έργο του Tennessee Williams «Το γλυκό πουλί της νιότης», που συμπλήρωσε με επιτυχία τις εκατό παραστάσεις στη σκηνή του θεάτρου Άλμα, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού και την επιδοκιμασία των εκπροσώπων του τύπου, συνεχίζει έως την Κυριακή 3 Απριλίου.