Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου προσκαλεί για δεύτερη χρονιά το σκηνοθέτη Γρηγόρη Χατζάκη και μαζί συναντούν τον Tennessee Williams. Υιοθετούν το Προς Κατεδάφιση, το ντύνουν με ζωντανή μουσική, μετατρέποντάς το για πρώτη φορά παγκοσμίως σε μιούζικαλ.

Ζώντας, τότε, στη Νέα Υόρκη, ένα χρόνο πριν ολοκληρώσει το «Λεωφορείον ο Πόθος», ο Williams έγραψε το «Προς Κατεδάφιση», ένα σκοτεινά λυρικό έργο που σημαδεύεται από την παιδική αφοπλιστικότητα των ηρώων του, χαρακτηριστικό που φανερώνει στεγνά και απόλυτα τη σκληρή φύση της πραγματικότητας που ζούνε.

Συνήθης φυσιογνωμία στα έργα του Tennessee Williams είναι μια ηρωίδα στα όρια της παράνοιας, όπως άλλωστε ήταν και η αγαπημένη του αδερφή Ρόουζ, που έπασχε από σχιζοφρένεια, πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της σε ψυχιατρικές κλινικές και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λοβοτομής. Έτσι και στο «Προς Κατεδάφιση», το κεντρικό πρόσωπο είναι η μικρή Γουίλι –ή μάλλον η αδερφή της Αλβα, που, παρόλο που δεν εμφανίζεται ποτέ επί σκηνής, ζωντανεύει μέσα από τις διηγήσεις της Γουίλι στον, εξίσου μικρό ηλικιακά, Τομ.