Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι δεύτερες εικαστικές αντιπαραθέσεις

Οι δεύτερες εικαστικές αντιπαραθέσεις
Το φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας, Athens Fine Arts Festival, συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις του, παρουσιάζοντας από την Πέμπτη 11 Ιουνίου, τις δεύτερες Αντιπαραθέσεις.

Συγκεκριμένα, στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου την Πέμπτη 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της μεγάλης ομαδικής έκθεσης, με τίτλο Αντιπαραθέσεις στη σύγχρονη Ελληνική τέχνη, σε επιμέλεια του γνωστού εικαστικού καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού.

Πρόκειται για μία μεγάλη ομαδική έκθεση, κυρίως ζωγραφικής, η οποία διοργανώθηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών, ταυτόχρονα, δημιουργώντας έτσι μία ενδιαφέρουσα διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό της πόλης.

Οι δεύτερες εικαστικές Αντιπαραθέσεις αλλάζουν ύφος και πραγματοποιούνται σε έναν μεγάλο ενιαίο χώρο, εστιάζοντας κυρίως στους νέους και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες .

Την βραδιά των εγκαινίων η ηθοποιός Βαρβάρα Κυρίτση θα απαγγείλει ποιήματα από την ποιητική συλλογή Εικόνες ζωής της Χλόης Ν. Αμαράντου, ενώ η υψίφωνος Δώρα Ρούσση θα ερμηνεύσει μελοποιημένη ποίηση της Εύας Σολδάτου, από την ποιητική συλλογή Νυκτερινές μπαλάντες.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες: Φαίη Αλτηπαρμάκη,  Χλόη Ν. Αμαράντου,  Αιμιλία Αργυρίου,  Αγγελική Βαϊανού,  Ελευθερία Βέργου,  Αθανασία Γιαξίδου,  Γκαμπριέλ Βαλεντίν Γκράμα,  Ζωή Γκαϊδατζή,  Τζούλια Γκερρέρο,  Δήμητρα Γκουτζιώτου,  Βίκυ Δελλαπόρτα,  Γιάννης Δενδρινός,  Εύα Διβάρη,  Ειρήνη Ευθυμάκη,  Βασιλική Κάππα,  Νίκος Λαμπρινός,  Μάρκος Παπουτσάκης,  Σύλβια Πετσούρα,  Μιχαήλ Ρωμανός,  Εύα Σολδάτου,  Ειρήνη Σπυριδάκη,  Μιχάλης & Γιάννης Σχίζας,  Νικόλαος Ταμουτσέλης,  Σάντρα Φουρλή,  Μαριλένα Χρόνη.

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1950-1974, έκθεση στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
04.01.2017 15:47
Μετά τις εκθέσεις «Εικαστικές τέχνες και Αντίσταση 1936 - 1949» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος σε Αθήνα και Πάτρα, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης αναφορικά με την έκθεση «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση», το ΕΕΤΕ προχώρησε στη δεύτερη φάση της μελέτης που περιλαμβάνει την περίοδο από το 1950 μέχρι και το 1974.
Μπιενάλε της Αθήνας OMONOIA: Δράσεις Σεπτεμβρίου 2016
19.09.2016 10:46
Η Μπιενάλε της Αθήνας OMONOIA συνεχίζει με τις δράσεις του Σεπτεμβρίου. Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό βάζουν ξανά την Ομόνοια στο επίκεντρο και βρίσκουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με τον κόσμο της Αθήνας, έχοντας ως σημεία αναφοράς το Μπάγκειον και το χώρο απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά, που παραχωρήθηκε από το Δήμο στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης της Μπιενάλε με το Δήμο Αθηναίων.
Έκθεση της  Alina Teodorescu στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή
02.06.2016 15:08
Από την Τετάρτη 8 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 η MLV ART Consultancy παρουσιάζει την έκθεση της Alina Teodorescu με τίτλο “Squirrels jump on the roofs of my eyes, and the threads of early light follow” στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή, στην Κηφισιά.
Athens Biennale 2015-2017 – Σύναψη 2: Ενδιαφέρουσες δράσεις και προβολές ντοκιμαντέρ στο Μπάγκειον
21.04.2016 15:14
Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 OMONOIA, στο πλαίσιο της Σύναψης 2 (Επαναπροσδιορίζοντας την κριτική των θεσμών – Από τη σκοπιά του Νότου), συνεχίζει το πείραμα “συγκατοίκησης” στον χώρο του Μπαγκείου μας προσκαλεί σε ενδιαφέρουσες δράσεις και προβολές ντοκιμαντέρ, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.
Προβολές του Video Art Festival Μηδέν στο TWIXTlab
02.03.2016 11:57
Το Video Art Festival Μηδέν της Καλαμάτας ταξιδεύει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο TWIXTlab, στην Αθήνα, παρουσιάζοντας δύο αναδρομικές ενότητες με έργα βίντεο από το αρχείο του φεστιβάλ με τίτλο "Sense of..." και "Sense off".