Ένα ακόμα μουσικό αναλόγιο του κύκλου ‘Classic Music Box’, που εμπνεύστηκε και επιμελείται η ηθοποιός, μουσικός και σκηνοθέτης, Μάγδα Μαυρογιάννη, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.

«Gala: η μούσα του Salvador Dalí. Έρως εμπνευσμένος» είναι ο τίτλος του καινούργιου αναλογίου της καταξιωμένης καλλιτέχνιδας, το οποίο παρουσιάζει μαζί με τη μουσική συνδρομή της σοπράνο Βασιλικής Καραγιάννη, της φλαουτίστας Ναταλίας Γεράκη και της πιανίστας Νεφέλης Μούσουρα.

Πρόκειται για τη ζωή της Gala δίπλα στον πολυτάλαντο Salvador Dalí. Μια μοιραία συνάντηση. Όταν ο βασιλιάς του σουρεαλισμού συνάντησε το 1929 την Gala Devulina, βρήκε στο πρόσωπό της μια «δηλητηριώδη μούσα». Η Gala είχε ένα ιδιαίτερο ταλέντο, μπορούσε να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τους καλλιτέχνες, ώστε να δημιουργήσουν τα ωραιότερα έργα τους. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο Νταλί για να χαλιναγωγήσει την ιδιοφυΐα του. Με εκείνη στο πλευρό του κατάφερε να γίνει ο «βασιλιάς του Σουρεαλισμού».

Μάγδα Μαυρογιάννη ιδέα, κείμενο, ερμηνεία, σκηνοθετική επιμέλεια
Βασιλική Καραγιάννη σοπράνο
Ναταλία Γεράκη φλάουτο
Νεφέλη Μούσουρα πιάνο

Έργα των: Debussy, Delibes, Poulenc, De Falla, Rosenthal, von Paradis, Mozart, Paganini, Chopin, R.Strauss, Piazzolla, Weil