Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Πέντε διαδρομές για τον κρητικό χορό

Πέντε διαδρομές για τον κρητικό χορό
Το Κέντρο Έρευνας και Διδασκαλίας Κρητικού Χορού και η Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη συμμετέχει στο Athens Fringe Festival και παρουσιάζει την ιστορία, τη φύση, τους καλλιτέχνες , τα μουσικά όργανα και τς μαντινάδες, μέσα από ένα κρητικό πολυθέαμα!

Στο Φεστιβάλ οι αδελφοί Μεγαλακάκη θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του ελληνικού χορού πολυθέαμα το οποίο παρουσιάζει τις πέντε θεμελιώδεις βάσεις, οι οποίες συγκροτούν τον κρητικό χορό.

Ο επισκέπτης μέσα απο ένα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό πρόκειται να διανύσει μια πολιτιστική διαδρομή μέσα απο παρουσιάσεις φωτογραφιών και video με θέματα όπως:αναπαραστάσεις αγγείων,τοπία Κρήτης,καλλιτέχνες,μουσικά όργανα,χορευτές και ανάγνωση μαντιναδών.

Παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και μοναδικές στιγμές κρητικού χορού απο επίλεκτους χορευτές της ομάδας έκφρασης κρητικών χορών του Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη.

Πέρα απ’ τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στους επίσημους χώρους του Φεστιβάλ, το Athens Fringe Festival 2009 θα δώσει ραντεβού με το κοινό του στους δρόμους, τις πλατείες και τους σταθμούς της Αθήνας. Με happenings που θα πιάνουν εξ απήνης τους περαστικούς, οι καλλιτέχνες του Φεστιβάλ, θα εξαπολύσουν ένα πολύχρωμο, καλλιτεχνικό αντάρτικο στις πιο απίθανες γωνιές της πόλης.

Με σεμινάρια , δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για νέους και παιδιά, θεατρικά και μουσικά δρώμενα και μια μοναδική έκθεση όπου η Ελληνική Λαϊκή Τέχνη συναντά τη Νέα Τεχνολογία, το Athens Fringe Festival 2009 έχει κάτι για όλους.

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε 40  διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης!
15.11.2016 15:34
Η παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου", που βασίζεται στο έργο του Ντοστογιέφσκι, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης, με πρωταγωνιστή τον Θωμά Κινδύνη. Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., προσφέροντας 40 διπλές προσκλήσεις!
Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
17.10.2016 12:37
Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης παρουσιάζει το Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, με τον Θωμά Κινδύνη, σε σκηνοθεσία Άννας Σεβαστή Τζίμα.
Πέντε σιωπές, της Σίλα Στίβενσον, για 3η χρονιά στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα
29.09.2016 11:24
Το Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα παρουσιάζει για 3ο χρόνο το έργο της Shelagh Stephenson, Πέντε σιωπές.
Αισχύλου «Ικέτιδες», για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
15.09.2016 12:11
Η Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Λάμπρου Γιώτη, μουσική Σαβίνας Γιαννάτου, μόνο για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 9:00μμ.
Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη σε περιοδεία
12.05.2016 15:27
Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης. Παίζουν επίσης ο Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάϊς, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.