Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Woman without men

Woman without men
Το Χοροθέατρο ΑRΤ της Αρτέμιδος Ιγνατίου παρουσιάζει το έργο Woman without men, στο Θέατρο Βασιλάκου, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων 2009, για τέσσερις παραστάσεις, στις 20, 21, 22 και 23 Ιουνίου.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το έργο της Shirin Neshat Women without men, το οποίο εκτέθηκε την Άνοιξη του 2009 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η χορογραφία είναι μια κινησιολογική ανάγνωση και προβολή της ζωής και της δράσης της σύγχρονης γυναίκας.

Ο βασικός άξονας του έργου είναι η παρουσία ή η απουσία του άνδρα στη ζωή της γυναίκας και πως αυτό διαμορφώνει την ταυτότητά της ως μονάδας αλλά και ως μέρους του κόσμου.

Οι συντελεστές της παράστασης: Χορογραφία-Σκηνοθεσία: Αρτεμις  Ιγνατίου, Κοστούμια: Δημήτρης Ζαφειρίου , Μουσική Σύνθεση: Στέφανος Κωνσταντινίδης, dsp Lab: Σταύρος Γιαννουλάδης, Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, Βοηθός Χορογράφου: Λούλα Δασκάλου. Performers: Ίριδα Κυριακοπούλου, Σταύρος Γιαννουλάδης, Γιώργος Κισσανδράκης, Γιώργος Κοντός, Χάρης Τζωρτζάκης, Παναγιώτης Τοψίδης.

Σχετικές ειδήσεις
Αφέντης και Δούλος, σε σκηνοθεσία Γ. Νανούρη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
07.02.2017 17:15
Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει και σκηνοθετεί το διήγημα του Λέοντος Τολστόι “Αφέντης και Δούλος” με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο ρόλο του Αφέντη και τον ίδιο στο ρόλο του Δούλου, το οποίο ανεβαίνει από τις 20 Φεβρουαρίου 2017 στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.
1984, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
11.11.2016 11:34
1984. Το προφητικό μυθιστόρημα-σταθμό για την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα παρουσιάζει η εταιρεία Λυκόφως από τις 2 Δεκεμβρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετά την μεγάλη επιτυχία του Φάουστ.
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Το
18.05.2016 12:20
Η Φένια Αποστόλου συνεχίζει την καλλιτεχνική πορεία της στο εξωτερικό με την ομάδα της Χοροθέατρο Λυδία Λίθος και το «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski που θα παρουσιαστεί στις 26 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο του TACT International Theatre Festival στο Teatro Stabile Sloveno στην Τεργέστη της Ιταλίας.
Η Αποστολή, του Χάινερ Μύλλερ από την ομάδα Σημείο Μηδέν στο 3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων
05.04.2016 10:50
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η.), υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζοντας για μία παράσταση, την νέα παραγωγή της, που είναι "Η Αποστολή" του Χάινερ Μύλλερ.