Η ταινία του Λεβ Κουλεσόφ, Ο κύριος Ουέστ στην χώρα των Μπολσεβίκων, προβάλλεται ξανά από 26 Ιανουαρίου 2017 στο  ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema.

Πρόκειται για μια ταινία – καμπή στην ιστορία του κινηματογράφου, όπου ο Κουλεσόφ, μαζί με την ομάδα του, την οποία αποτελούν μετέπειτα «ιερά τέρατα» του σινεμά όπως ο Β. Πουντόβκιν και ο Μ. Ρομμ, εφαρμόζει στην πράξη τις ρηξικέλευθες τομές του στο μοντάζ και την λήψη, ενώ ανεβάζει σε δυσθεώρατα ύψη τους μέχρι τότε σχεδόν ερασιτεχνικούς όρους της σοβιετικής κινηματογραφικής παραγωγής, δημιουργώντας την ΠΡΩΤΗ, υψηλών επαγγελματικών προδιαγραφών, σοβιετική ταινία.

«Ο κύριος Ουέστ» είναι μια κωμωδία με έντονο σατυρικό υπόβαθρο, με επίκεντρο την χιουμοριστική αποδόμηση της υστερικής αντισοβιετικής προπαγάνδας που κυριαρχούσε κυρίως στον Τύπο των ΗΠΑ την εποχή του μεσοπολέμου. Ήρωας είναι ο Αμερικανός γερουσιαστής, κύριος Ουέστ, ο οποίος πηγαίνει στην ΕΣΣΔ για επαγγελματικούς λόγους, έχοντας το μυαλό του γεμάτο με την αρθρογραφία του Τύπου της χώρας του, η οποία παρουσιάζει την χώρα των Σοβιέτ ως ένα μέρος «αγρίων» που είναι ντυμένοι με δέρματα και έχουν μαχαίρια στα δόντια…

Σενάριο: Νικολάι Ασέγιεφ

Σκηνοθεσία: Λεβ Κουλεσόφ

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλεξάντρ Λεβίτσκι

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Βσεβολόντ Πουντόβκιν

Στον ρόλο του κυρίου Ουέστ, ο Πορφίριος Ποντομπιέντ