Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο Η μέθοδος 15/33 της Shannon Kirk σε μετάφραση Δημήτρη Αλεξίου.

Φανταστείτε μια ανήμπορη, έγκυο δεκαεξάχρονη που μόλις ξεριζώθηκε από τη γαλήνη του σπιτιού της και πετάχτηκε όπως όπως μέσα σε ένα βρόμικο φορτηγάκι. Θύμα απαγωγής. Μόνη. Τρομοκρατημένη.

Τώρα ξεχάστε αυτή την εικόνα.

Φανταστείτε, αντιθέτως, μια χειριστική, έγκυο δεκαεξάχρονη με εξαιρετικές ικανότητες, ένα κορίτσι-θαύμα. Την πετούν μέσα σε ένα βρόμικο φορτηγάκι και από την πρώτη στιγμή της απαγωγής της επιθυμεί –ήρεμη, νηφάλια– δύο πράγματα μονάχα: να σώσει τον αγέννητο γιο της και να πάρει ανελέητη εκδίκηση.
Είναι μεθοδική –υπολογίζει τα πάντα– και επιστημονικά ακριβής στα σχέδιά της. Μια κλινική περίπτωση κοινωνιοπαθούς ίσως; Δεν αφήνει πάντως τίποτα στην τύχη: είναι συγκεντρωμένη στην προετοιμασία και στον συγχρονισμό της και περιμένει απλώς την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την κίνησή της. Η Μέθοδος 15/33 είναι αυτό που συμβαίνει όταν το θύμα είναι εξίσου ψυχρό με τους απαγωγείς του.

Οι πράκτορες που έχουν αναλάβει την αποστολή να βρουν το κορίτσι που απήχθη έχουν τις δικές τους επιθυμίες και τις δικές τους απογοητεύσεις σε αυτή την τρομακτικά δραματική κατάσταση. Μέσα στις ανατροπές αυτών των παράλληλων ιστοριών, ο αναγνώστης αναγκάζεται να αποφασίσει:
Ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης;

Η Shannon Kirk ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Μασαχουσέτη, όπου ζει με τον άντρα της, που είναι φυσικός, και τον γιο τους. Προτού μετακομίσει στη Μασαχουσέτη, ήταν δικηγόρος στο Σικάγο. Φοίτησε στα Πανεπιστήμια Γουέστ Βιρτζίνια Γουέσλιαν και Σεντ Τζον και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Σάφολκ, όπου διδάσκει ως επίκουρη καθηγήτρια. Η Μέθοδος 15/33 είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Η ιστοσελίδα της: www.shannonkirkbooks.com