Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το πρώτο Φεστιβάλ Τζαζ Ζακύνθου

Το πρώτο Φεστιβάλ Τζαζ Ζακύνθου
Η Ζάκυνθος καλωσορίζει το φετινό καλοκαίρι με το πρώτο Φεστιβάλ Τζαζ! Στόχος του είναι η δημιουργία ενός θεσμού, που σταδιακά θα συμπεριλάβει τον αυτοσχεδιασμό στην ευρύτερη μορφή του, παρουσιάζοντας από παραδοσιακή έως και ηλεκτρονική μουσική .

Στο πρώτο αυτό Φεστιβάλ Τζαζ  θα εμφανίστουν εννέα σχήματα της τζαζ και γενικότερα της αυτοσχεδιαστικής μουσικής.

Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες τζαζίστες, όπως ο Γιώργος Κοντραφούρης , ανερχόμενα ελληνικά σχήματα, όπως οι βραβευμένοι Poly Quartet και ξένοι καλλιτέχνες , όπως το τρίο του Ισπανού Cesar Latorre.

Έμφαση δίνεται στην ποικιλία του ήχου (με σχήματα που βασίζονται στην κιθάρα, το πιάνο , τα πνευστά, τη φωνή , και ηλεκτρικά όργανα), καθώς και στην ποικιλία του στιλ, με επιρροές που κυμαίνονται από τη βραζιλιάνικη στην παραδοσιακή μουσική και από τη κλασική στη σύγχρονη τζαζ.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο υπαίθριο θέατρο Δερματούσας του δήμου Αρκαδίων, με φόντο την καταπράσινη ζακυνθινή φύση, από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου 2009. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί καθημερινά τρία σχήματα με ιδιαίτερο χαρακτήρα το καθένα, σε ένα πρόγραμμα συνολικής διάρκειας δυόμιση ωρών για την κάθε ημέρα.

Το πρόγραμμα:
Παρασκευή 10/7/2009
Poly Quartet: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: Τρομπέτα, φλικόρνο, ηλεκτρονικά, Κώστας Γιαξόγλου: Πιάνο , Βασίλης Στεφανόπουλος: Κοντραμπάσσο, Σωτήρης Ντούβας: Τύμπανα
Outward Bound: Αντώνης Τσικανδηλάκης: Πιάνο, Δημήτρης Νεονάκης: Ηλεκτρική Κιθάρα, Γιάννης Ηλιάκης: Τύμπανα
CLTrio: Cesar Latorre: Ακουστικό και ηλεκτρικό πιάνο, Πέτρος Κλαμπάνης: Κοντραμπάσο, loops, Artis Orubs: Τύμπανα, αντικείμενα

Σάββατο 11/7/2009
Χάρης Λαμπράκης Trio: Χάρης Λαμπράκης: Νέι, Δημήτρης Θεοχάρης: Πιάνο, Νίκος Σιδηροκαστρίτης: Τύμπανα
Γρηγόρης Ντάνης / Λουκία Παλαιολόγου:Γρηγόρης Ντάνης: Κιθάρα, Λουκία Παλαιολόγου: Φωνή
Γιάννης Παπαναστασίου Mainstream Quartet: Γιάννης Παπαναστασίου: Σαξόφωνο, Κώστας Γιαξόγλου: Πιάνο, Περικλής Τριβόλης: Κοντραμπάσο, Θάνος Χατζηαναγνώστου: Τύμπανα

Κυριακή 12/7/2009
Trioism: Σπύρος Μάνεσης: Πιάνο, Πέτρος Κλαμπάνης: Κοντραμπάσο, Rui Ramos Pereira: Τύμπανα
Διονύσης Μπουκουβάλας: Πιάνο σόλο
Γιώργος Κοντραφούρης Baby Trio: Γιώργος Κοντραφούρης: Hammond organ, Αλέξανδρος Βήχος: Κιθάρα, Βαγγέλης Κοτζάμπασης: Τύμπανα

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιώργος Κοντραφούρης καλεσμένος του Alex Drakos Trio στο Bios
03.01.2017 16:19
Το Alex Drakos Trio μας προσκαλεί σε μια μουσική περιπέτεια κάθε Παρασκευή στο Tesla Bar του Bios. Αυτήν την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 καλεσμένος του trio o Γιώργος Κοντραφούρης μοιράζεται τη σκηνή μαζί τους σε μια μοναδική σύμπραξη.
Ο Γιώργος Νταλάρας στο 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»
02.09.2016 14:51
Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει, στην Πλατεία Μιαούλη, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο που ξεκίνησε το 2014 σε παγκόσμια περιοδεία του σε θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μάρκο Βαμβακάρη.
​8 Winds από το Sokratis Sinopoulos Quartet στο Φεστιβάλ Αθηνών
08.06.2016 17:01
Το Sokratis Sinopoulos Quartet παρουσιάζει στην Πειραιώς 260 τη συναυλία ​8 Winds, όπου ο αρχαίος ήχος της λύρας συναντά την τζαζ και τη σύγχρονη μουσική.
Το Zz Jazz Quartet live στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
17.03.2016 12:46
Σε ασυνήθιστες και πρωτότυπες διαδρομές θρυλικών έργων της τζαζ προσκαλεί το κοινό της Θεσσαλονίκης το Zz Jazz Quartet, το οποίο θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στις 9 μ.μ.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Baby Trio στο Τρένο στο Ρουφ
07.03.2016 15:14
Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Baby Trio θα εμφανιστούν για μία jazz βραδιά το Σάββατο 12 Μαρτίου, στις 21:30, στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ.