Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο Athens Fringe Festival 2009 με την έκθεση Ο Χώρος του Χρόνου, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Photobiennale / 20ής Φωτογραφικής Συγκυρίας Απρίλιος-Μάιος 2008.

Στην έκθεση, που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Μάρθα Χαλικιά, παρουσιάζονται έργα οχτώ Ελλήνων φωτογράφων και συγκεκριμένα των Γιώργου Βογιατζάκη, Αλέξανδρου Βρεττάκου, Εύης Καραγιαννίδη, Ένης Κούκουλα, Γιάννη Κωνσταντίνου, Βασίλη Μήτογλου, Στέλλας Μπαρακλιανού και Θοδωρή Τζαλαβρά.

H ιστορικός τέχνης Μάρθα Χαλικιά αναφέρει για την έκθεση: Παρατηρώντας τον αντικατοπτρισμό του ουρανού στη θάλασσα –τοπίο αέναης καταγραφής του χρόνου–, αναλογιζόμενοι τις άπειρες στιγμές ενός δέντρου –αποτύπωμα του κύκλου της ζωής–, αδράττοντας τις καθημερινές, μικρές και μεγάλες στιγμές του ανθρώπου –καλειδοσκόπιο της μάταιης πορείας μας–, αφυπνίζοντας τη μνήμη που εντάχτηκε στο χώρο –ερείπια και ανάσες μιας άλλης εποχής–, υπό το φως της ημέρας, το σκοτάδι της νύχτας (ή το αντίθετο), με σκιές που δηλώνουν και αναιρούν, καταγράφεται ο χώρος του χρόνου απ’ όλες τις πιθανές γωνίες. Οκτώ επιλογές Ελλήνων φωτογράφων, με γραφή που διαφέρει και ταυτόχρονα ταυτίζεται, ποιητές του αδύνατου, ενός ενδιάμεσου φορτισμένου τόπου, εισχωρούν στην τέταρτη διάσταση, στο χρόνο. Αψηφούν τις παγίδες του κλασσικού και του ειπωμένου, συνδιαλέγονται με τις δυνατότητες και τις αντοχές της ψηφιακής εκδοχής.