Οι Εκδόσεις «Μένανδρος» προχώρησαν στην κυκλοφορία της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου με τίτλο «Αντίδωρο Ιστορίας» του οποίου συγγραφέας είναι ο Δημήτρης Μαυραειδόπουλος, επιτυχημένος συγγραφέας και αρθρογράφος. Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου ήρθε μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των αναγνωστών για την πρώτη έκδοση.

Αφορμή για να γραφτεί το συγκεκριμένο βιβλίο στάθηκε η τελευταία οικονομική κρίση. Το πώς μια γενιά πολιτικών με τα λάθη και τις αστοχίες κατέστησαν τους Έλληνες για τρεις γενιές σύγχρονους ραγιάδες.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τρεις συνοπτικές ενότητες:


Στην πρώτη ενότητα γίνεται μια ιστορική αναδρομή είκοσι αιώνων από την ήττα των προγόνων μας από τους Ρωμαίους μέχρι την εθνική παλιγγενεσία (168 π.Χ.-1821 μ.Χ.) και το πώς πορεύτηκε ο ελληνισμός όλα εκείνα τα χρόνια. Συνεχίζει με τα επόμενα εκατόν ενενήντα τέσσερα χρόνια που διανύσαμε, με τα θετικά και τα αρνητικά, χωρίς όμως να καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο  κράτος.

Η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στους πυλώνες του ελληνισμού (αυτοτελή κεφάλαια), όπως τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, τη   μουσική, την παιδεία μας, τους θεσμούς μας  κ.λπ.

Ο συγγραφέας κλείνει την τρίτη ενότητα παραθέτοντας ένα ποικίλο δείγμα με την πολιτιστική συνέχεια του ελληνισμού από τον Όμηρο έως τις μέρες μας (γνωμικά και παροιμίες, επικεντρωμένα στις παθογένειες, και επικά τραγούδια του ’21, ένα μικρό δείγμα για το πώς διασώθηκε και γράφτηκε το Ομηρικό έπος).