Οι Pralina Sketi (Δανάη Δάσκα και Γιώργος Φραγκίσκος) παρουσιάζουν το αισιόδοξο τραγούδι τους, με τίτλο Ο κόσμος θ’ αλλάξει!

Δ: Έγραψα ένα τραγούδι.
Γ: Για στείλε.
Δ: Είναι υπεραισιόδοξο, σε φάση λύνει όλα τα προβλήματα.
Γ: Όλα; Και το παρκάρισμα;
Δ: Τα μεγάλα προβλήματα ρε Γιώργο.
Γ: Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα το παρκάρισμα;;;
Δ: Παιδί μου, σου λέω σταματάει τον πόλεμο, την κλιματική αλλαγή, την ανθρώπινη απληστία, την ανοργασμικότητα!
Γ: Α οκ. Να γράψω μία bossa nova;
Δ: Όχι το θέλω blues…
Γ: Βlues; Για τραγούδα το λίγο να καταλάβω…

Και κάπως έτσι γράφτηκε το τραγουδάκι ο κόσμος θ’ αλλάξει! Του έφτιαξαν κι ένα σπιτικό video clip, γυρισμένο σε ασκούπιστο χαλί, το πόσταραν στο facebook για καλή χρονιά και πήρε 4000 views σε 2 μέρες! Και το στέλνουν σε φίλους και γνωστούς, σε όσους ξέρουν και δεν ξέρουν, αν θέλουν να το μοιραστούν, αν τους αρέσει, αν τους ανακουφίζει ή αν τους κάνει να νιώθουν αμηχανία με την τόσο ζαχαρούχα αισιοδοξία του.

Το έφτιαξαν, γιατί κάτι τους έλειπε, από τους στίχους, από τις συζητήσεις, από το δυσοίωνο 2016…

Γιατί σήμερα το πιο προκλητικό και ανατρεπτικό πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς, είναι να διατυπώσει μία τεράστια ουτοπική βεβαιότητα. Η ουτοπία έπαψε να είναι απλώς κάτι ανέφικτο και για κάποιο λόγο έγινε μπανάλ, πασέ, σχεδόν ξενέρωτη…. Φτάνει όμως πια με την σχεδόν χαιρέκακη προφητεία κάθε καταστροφής. Που, ναι, επιβεβαιώνεται αλλά μπορεί και να γίνεται αυτοεκπληρούμενη… Χτύπησαν λοιπόν σκέτη στιχουργική σαντιγί με φουλ φατ κρέμα και ταυτόχρονα τη μελοποίησαν σε blues ρυθμό και απόχρωση. Γιατί το τραγούδι τους είναι μελαγχολικό, αφού ο κόσμος στον οποίο γεννήθηκε είναι τόσο ανεπίκαιρος… και όχι το αντίστροφο.

Λίγα λόγια για μας

Η Δανάη Δάσκα γράφει. Γράφει διαφημίσεις και ιδέες ως creative director, γράφει διηγήματα και ποιήματα που ενίοτε δημοσιεύονται σε συλλογές στο Εδιμβούργο και σε ελληνικά sites, γράφει άρθρα και μεταφράσεις και όταν βρίσκει χρόνο διδάσκει δημιουργική γραφή. Προφανώς, γράφει και στίχους για τραγούδια!

Ο Γιώργος Φραγκίσκος είναι φωτογράφος συναυλιών και παραστάσεων και όμορφων bar και ακόμα πιο όμορφων προσώπων αλλά παράλληλα είναι και μουσικός, τραγουδιστής, συνθέτης και ενίοτε παραγωγός!

Συντελεστές

Φωνή: Γιώργος Φραγκίσκος
Στίχοι: Δανάη Δάσκα
Μουσική: Μιχάλης Τσαούσης, Γιώργος Φραγκίσκος, Αστέριος Παπασταματάκης
Παραγωγή/Μίξη: Μιχάλης Τσαούσης, Γιώργος Φραγκίσκος
Πιάνο: Αστέριος Παπασταματάκης
Video: Δανάη Δάσκα

Πληροφορίες: giorgos@ionio.gr, danaed@gmail.com