Πολλές αινιγματικές εξαφανίσεις, δύο διαφορετικές οικογένειες, ένας έρωτας και πολύ σουρεαλιστικό χιούμορ.

Καλοκαίρι, 1910. Μια σειρά ανεξήγητων εξαφανίσεων έρχεται να ταράξει τις διακοπές της οικογένειας Βαν Πέτεγκεμ στο ειδυλλιακό παραθαλάσσιο θέρετρο της Μάγχης. Τουρίστες αρχίζουν να εξαφανίζονται με αινιγματικό τρόπο. Δύο επιθεωρητές αρχίζουν να διερευνούν την υπόθεση και σύντομα ανακαλύπτουν ότι αυτές οι εξαφανίσεις γίνονται σε ένα ιδιαίτερο σημείο της περιοχής εκεί όπου κατοικεί η οικογένεια ψαράδων των Μπρεφόρ. Στο μεταξύ ένα παράξενο ειδύλλιο θα προκύψει ανάμεσα στη μικρή κόρη της μεγαλοαστικής και λίγο εκφυλισμένης οικογένειας Βαν Πέτεγκεμ και τον γιο των Μπρεφόρ, Μα Λουτ. Μαζί με το μυστήριο των εξαφανίσεων, ο έρωτας των δυο παιδιών θα επηρεάσει με απρόβλεπτο τρόπο τις δύο τόσο διαφορετικές οικογένειες.

Σκηνοθετικό σημείωμα

Ήθελα να κάνω μια κωμωδία, εδώ και πολύ καιρό. Έτσι, ξεκίνησα μία αστυνομική κωμωδία, δοσμένη μέσα από το δικό μου πειραματικό ύφος. Είχα την διαίσθηση ότι το δράμα έπρεπε να οδηγήσει το χιούμορ. Έτσι άρχισα με ό, τι ήξερα να  κάνω καλύτερα, με αυτό που ήμουν εξοικειωμένος, προσθέτοντας μία μπουρλέσκ, ίσως και γκροτέσκα διάσταση. Η κωμωδία προϋποθέτει ένα μηχανισμό, έναν μηχανισμό άμεσης αποτελεσματικότητας που είναι διαφορετικό από το δράμα, και συνεπώς πιο δύσκολο να δημιουργηθεί. Ήθελα η Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ να είναι τόσο κινηματογραφική όσο και βαθιά αστεία. Ήθελα επίσης να δείξω μια εικόνα μακρυά από τον υποτιθέμενο νατουραλισμό που συνήθως μου προσδίδουν.

Ενώ έψαχνα για μια κωμική ιστορία που θα μπορούσε να λάβει χώρα στην ακτή Οπαλ – περιοχή που γνωρίζω καλά και όπου ζω – πέτυχα κάποιες παλιές καρτ-ποστάλ, που έδειχναν το λεγόμενο “Passeurs de la Baie de la Slack”, όπου οι ντόπιοι μετέφεραν τη μεσαία τάξη από τη μία όχθη του ποταμού προς την άλλη, στις αρχές του 20ου αιώνα. Αυτό ήταν και το σημείο εκκίνησης. Η οικογένεια Μπρούφορτς από τη μία πλευρά, οι Βαν Πέτεγκεμ από την άλλη, η ιστορία αγάπης, και οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις. Όταν ξεκίνησα το σενάριο, γέμισα τα κενά από αυτές τις καρτ-ποστάλ. Η ιστορία εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 1910. Η εκκίνηση του 20ου αιώνα σηματοδοτεί την ανάδυση της αστικής τάξης, της βιομηχανίας, του καπιταλισμού, και ως εκ τούτου της ταξικής πάλης. Έχουμε να κάνουμε με μία βασική αφήγηση. Ως θεατές, γνωρίζουμε ότι αυτός ο κόσμος θα μεταβληθεί, ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεσπάσει τέσσερα χρόνια αργότερα. Για πρώτη φορά, έπρεπε να αναδημιουργήσω ένα τοπίο που έχει εξαφανιστεί.

Σκηνοθεσία, Σενάριο: Μπρουνό Ντιμόν

Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Βαλέρια ΜπρούνιΤεντέσκι, Φαμπρίς Λουκινί

Διάρκεια: 122’