Στα πλαίσια της πετυχημένης περιοδείας τους για το 2009 στην Ελλάδα, οι Sleepin Pillow ανεβαίνουν στη σκηνή και συνανατούν τον 2L8, που με το άλμπουμ του He & She, αποτέλεσε μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της εγχώριας αγγλόφωνης σκηνής, για ένα ιδιαίτερο live, την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στη Βαβυλωνία του Μύλου.

Οι Sleepin Pillow συστήθηκαν δισκογραφικά στο ελληνικό κοινό, ένα χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2008, με τον πρώτο τους δίσκο Apples on on Orange Tree, που κυκλοφόρησε από την Shift records/Αrchangel Music.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του έπειτα από 3 χρόνια ηχογραφήσεων, ενώ για την ολοκλήρωσή του συνεργάστηκε με τον Άγγλο παραγωγό John Antony (Queen, Ace, Genesis). Το άλμπουμ αμέσως κέρδισε μία θέση ανάμεσα στα κορυφαία που κυκλοφόρησαν το 2008 στην Ελλάδα.

Η μουσική τους αποπνέει μυστικισμό. Oι επιρροές τους ξεκινούν από το Bristol της Αγγλίας και φτάνουν ως τις μακρινές Ινδίες έχοντας καταφέρει να μπλέξουν ομοιόμορφα τους ήχους του trip hop και την δυτική ψυχεδέλεια, με την ανατολίτικη κουλτούρα και στοιχεία από την δική μας Ελληνική παράδοση.

Οι Sleepin Pillow παράλληλα με τις συνεχείς εμφανίσεις τους στην Ελλάδα, ηχογραφούν το δεύτερο άλμπουμ τους, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2009.

Από την άλλη, ο 2L8, με το HE & SHE, Angry enough to keep loving in the dark ages αποκτά τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά του, η οποία κυκλοφορεί από την Inner Ear. Μέσα σε κλίμα κατανυκτικό, ένα ένα τα 17 κομμάτια του δίσκου ξεδιπλώνονται με μορφή ιεροτελεστίας. Χωρίς την εμμονή σε συγκεκριμένες μουσικές φόρμες ο 2L8 ισορροπεί ανάμεσα στο post‐rock και στον μινιμαλισμό.