Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το ουρλιαχτό του έρωτα

Το ουρλιαχτό του έρωτα
Για δύο μόνο παραστάσεις το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το έργο του Σάκη Τσιλίκη, το Ουρλιαχτό του έρωτα, την ιστορία της Δανάης που ερωτεύεται και ζει κάθε στιγμή ξέφρενα και απόλυτα... Σύγχρονο και ρεαλιστικό το έργο του Σάκη Τσιλίκη, σε σκηνοθεσία Μαριάντζελας Γκίντη, μας συστήνει την Δανάη, νεαρή ηθοποιό που μεγαλώνει και ωριμάζει μέσα από τους έρωτές της, αλλά και την παρέα της: ο επαναστάτης ιδεολόγος, ο μποέμ καλλιτέχνης, η ντίβα τραγουδίστρια, ο νεαρός ροκ φοιτητής. Καθένας, καθεμία με τη δική τους ψυχοσύνθεση και προσωπικότητα.
 
Σε κάθε φάση-στάση της ζωής της, η Δανάη αναδεικνύεται όλο και πιο ώριμη, πιο σοφή.... Πιο γυναίκα... Στο δεύτερο μέρος της παράστασης παρακολουθούμε την ηρωίδα να μένει σιωπηλή μπροστά σε ένα εκρηκτικό ξέσπασμα ανθρώπων που τολμούν και εξομολογούνται τα ανομολόγητα στην …Ουτοπία!
Η ουτοπία αντιπροσωπεύει την εξουσία, με τη μορφή μιας αυταρχικής, νευρωτικής, πληθωρικής γυναίκας που αναγκάζει τον «λαό» της να αποκαλύψει τις πιο κρυφές, απωθημένες ερωτικές πράξεις. Ομολογίες οι οποίες κάποτε πρέπει να ειπωθούν. Για εξιλέωση; Η Δανάη ακούει μέχρι που...
 
Συνδυάζοντας εικαστικά θέματα φωτός του Νίκου Βανδώρου με τη μουσική του Σάκη Τσιλίκη και διάφορα μουσικά garage rock ιντερμέδια που μεσολαβούν, η παράσταση φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα ερωτική -άγρια αλλα και ποιητική- ατμόσφαιρα που ανιχνεύει το ανείπωτο...
Σχετικές ειδήσεις
Του έρωτα... με τη Ρίτα Αντωνοπούλου στο Gazarte
31.01.2017 13:25
Η Ρίτα Αντωνοπούλου μεταμορφώνεται σε Μήδεια του έρωτα... για να διηγηθεί μέσα από τραγούδια την ιστορία κάθε ανθρώπου που ερωτεύεται οριστικά και αμετάκλητα.
Άι στο διάολο – Σε λατρεύω, της Αναστασίας Κοζίμπα στο Θέατρο Σοφούλη
11.11.2016 11:04
Το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί την πρωτότυπη παράσταση της Αναστασίας Κοζίμπα «Άι στο διάολο-Σε λατρεύω» για λίγες μόνο παραστάσεις. Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στις 21.00 ενώ το έργο θα παίζεται μέχρι τις 18/12 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Ράφτης Κυριών, του Ζωρζ Φεϋντώ στο Θέατρο Σοφούλη
14.04.2016 17:02
Ο θεατρικός οργανισμός “Omerta” παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ, Ράφτης Κυριών, στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, για τρεις μόνο παραστάσεις!
Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Roberto Athayde στο Θέατρο Σοφούλη
30.03.2016 10:49
Οι Θεατρικές Παραγωγές ΤΕΧΝΟΚΟΣΜΟΣ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “Miss Margarita” του Roberto Athayde, σε μετάφραση-διασκευή της Γαλήνης Αναστασούδη, στο Θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Holy Beat: εμπνευσμένη από το Ουρλιαχτό του Γκίνσμπεργκ στο Bios
29.02.2016 12:15
Το Bios φιλοξενεί το Holy Beat, μια παράσταση εμπνευσμένη από το Ουρλιαχτό του Άλλεν Γκίνσμπεργκ.