Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Καθαρτήριο, εμπνευσμένο από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη

Καθαρτήριο, εμπνευσμένο από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη
Το δεύτερο μέρος της τριλογίας που ο Romeo Castellucci εμπνεύστηκε από τη Θεία Κωμωδία , το Καθαρτήριο, ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής για δύο μόνο παραστάσεις, στις 8 και 9 Ιουνίου.

Το Καθαρτήριο τοποθετείται σε ένα υπερρεαλιστικό σκηνικό το οποίο παραπέμπει υπαινικτικά στη μορφική αυστηρότητα που χαρακτηρίζει, σύμφωνα με τον Δάντη, τον ενδιάμεσο αυτόν τόπο αναμονής και μεταμόρφωσης.

Η δραματουργία λαμβάνει τη μορφή δίπτυχου και αρθρώνεται γύρω από ένα βίαιο γεγονός που στιγματίζει την καθημερινότητα μιας αστικής οικογένειας. Υιοθετώντας κινηματογραφικές τεχνικές, η παράσταση υπονομεύει τα δεδομένα της αντίληψης καθώς κινείται στα όρια μεταξύ κυριολεξίας και μεταφοράς, πραγματικότητας και ονείρου.

Η παράσταση θα δοθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους, απευθύνεται σε ενήλικες, και παρουσιάζεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας, του Διοικητικού Διαμερίσματος της Εμίλια Ρομάνια, του Δήμου της Τσεζένα, και του προγράμματος Cultura (2007-2013) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερμηνεύουν οι Irena Radmanovic, Davide Savorani, Sergio Scarlatella, Pier Paolo Zimmermann, Juri Roverato.

Σχετικές ειδήσεις
αμάραντα, μια κωμωδία της bijoux de kant στο Faust
25.11.2016 14:37
Η bijoux de kant παρουσιάζει στο Faust την κωμωδια α μ ά ρ α ν τ α, σε κείμενα Παύλου Μάτεσι και Γλυκερίας Μπασδέκη και παραγωγή του Faust.
Επιτρέποντες: Η κωμωδία του Μενάνδρου από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε περιοδεία
30.06.2016 10:54
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ετοιμάζεται και φέτος για την μεγάλη θερινή του περιοδεία και ανεβάζει ένα έργο ανάλαφρο, με πολλά κωμικά στοιχεία και παρεξηγήσεις: την κωμωδία του σπουδαίου αρχαίου ποιητή Μενάνδρου «Επιτρέποντες», σε μετάφραση Τάσου Ρούσσου, σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, μουσική Στάθη Δρογώση.
Gazi comedy summer fiesta στο Θέατρο 104
31.05.2016 11:56
Η κωμωδία γιορτάζει σε ένα 4ημερο εκδηλώσεων με τις καλύτερες, τις πιο πολύχρωμες, τις πιο αστείες και καλοκαιρινές προτάσεις! Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Θεάτρου 104, που θα μοιάζει με… εξωτικό νησί, με φλαμίγκο, φοινικόδεντρα, ανανάδες και σομπρέρο θα απολαύσετε ένα τετραήμερο γεμάτο… γέλιο: με παραστάσεις και κωμικούς που έχετε ήδη δει,με πρεμιέρες και φυσικά με ξένους καλεσμένους! Από τις 12 έως και τις 16 Ιουνίου στο πλαίσιο της πιο κεφάτης γιορτής, της Gazi Comedy Summer Fiesta!
Ιούλιος Καίσαρας. Σπαράγματα, από τον Romeo Castellucci στο Φεστιβάλ Αθηνών
26.05.2016 17:02
Το Φεστιβάλ Αθηνών υποδέχεται τον Romeo Castellucci και το Socìetas Raffaello Sanzio​, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο Εθνικό Θέατρο, το έργο Ιούλιος Καίσαρας. Σπαράγματα (Julius Caesar. Spared parts and the fox said to the Crow. General linguistics course).
Τση... λοκαντιέρας, του Κάρλο Γκολντόνι στο Θέατρο Βεάκη
19.05.2016 10:40
Το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς θα παρουσιάσει στο Θέατρο Βεάκη την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “τση... λοκαντιέρας” σε σκηνοθεσία Πάνου Βαρδάκου και μουσική Κώστα Χαριτάτου το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 21:00 και την Κυριακή 5 Ιουνίου στις  19:00.