Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αναδρομική έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου

Αναδρομική έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου
Το Σάββατο 1 Αυγούστου εγκαινιάζεται στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου, στο πλαίσιο του θεσμού Ερμουπόλεια 2009 η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Φιλοπούλου με τίτλο Κυνηγώντας το Φως, σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Ίριδας Κρητικού.

Η έκθεση που διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ερμούπολης στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, περιλαμβάνει έργα από κάθε περίοδο της δουλειάς της ζωγράφου, από τα πρώτα χρόνια μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Παρίσι, με τους χαρακτηριστικούς ευρυγώνιους εσωτερικούς χώρους, ως τους νεώτερους «Κολυμβητές» που αποτελούν το πεδίο μελέτης και πειραματισμού της κατά τα τελευταία χρόνια.

Στην έκθεση, που αποτελείται από διαφορετικές ενότητες που εστιάζουν στις ξεχωριστές περιόδους δουλειάς της ζωγράφου, παρουσιάζονται πίνακες μεγάλων κυρίως διαστάσεων, από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, Μουσείο Φρυσίρα, Copelouzos Family Art Museum καθώς και από ιδιωτικές συλλογές ή από την προσωπική συλλογή της ζωγράφου.

Με την ευκαιρία της έκθεσης θα κυκλοφορήσει συνοδευτικό λεύκωμα με κείμενα της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα και της Ίριδας Κρητικού, ενώ συμπεριλαμβάνονται αποσπάσματα κειμένων από ατομικές εκθέσεις της καλλιτέχνιδας.

Σχετικές ειδήσεις
Τάξη στο Χάος - Ordo ab Chao, αναδρομική έκθεση της 'Οπυς Ζούνη στο Μουσείο Μπενάκη
06.12.2016 13:49
Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο κτήριο της οδού Πειραιώς, εγκαινιάζεται η αναδρομική έκθεση της εικαστικού Όπυς Ζούνη με τίτλο Τάξη στο Χάος - Ordo ab Chao,η οποία θα διαρκέσει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2017.
Το Πνεύμα της Ύλης: έκθεση του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου στη Σύρο
05.07.2016 15:52
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016» σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου «το Πνεύμα της Ύλης», το Σάββατο 9 Ιουλίου και ώρα 20:30 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Το αντίδοτο του νερού: έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου στο Παρίσι
04.05.2016 15:46
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται στη γκαλερί Galerie Dutko, Île Saint Louis στο Παρίσι, η νέα έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου με τίτλο «Το αντίδοτο του νερού».
Η τέχνη της εικονογράφησης: Αναδρομική έκθεση του Νικόλα Ανδρικόπουλου στο Μουσείο Καζαντζάκη
11.04.2016 15:07
Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ) διοργανώνει Αναδρομική Έκθεση έργων του γνωστού και βραβευμένου εικονογράφου παιδικών βιβλίων Νικόλα Ανδρικόπουλου από 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2016.