Χάρης Λαμπράκης Quartet: Τέσσερις Αθηναίοι μουσικοί ενώνουν τη modal jazz και τη μουσική της Ηπείρου με τα ταξίδια και τις ζωές τους.

Παρότι το όνομα παραπέμπει στην τζαζ, το Χάρης Λαμπράκης Quartet δεν είναι ένα κλασικό τζαζ κουαρτέτο. Δεν είναι, επίσης, ένα συγκρότημα μουσικής του κόσμου (world music), δεν παίζει παραδοσιακή μουσική, ούτε και fusion. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που, ενώ θεωρεί πως κάνει κάτι πολύ συγκεκριμένο, ταυτόχρονα προσπαθεί να μην το ορίσει, επιτρέποντάς του έτσι να αλλάζει διαρκώς. Στη συναυλία τους στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 11 Φεβρουαρίου θα παρουσιάσουν τη Λαφίνα, τον τρίτο κατά σειρά δίσκο τους, καθώς και κομμάτια από τα δύο προηγούμενα άλμπουμ τους, Θέα και Μετέωρα.

To Χάρης Λαμπράκης Quartet αποτελείται από τέσσερις Αθηναίους μουσικούς με καταγωγή από την ηπειρωτική Ελλάδα, οι οποίοι προσπαθούν να αφουγκραστούν την πόλη στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, να αναζητήσουν την ομορφιά μέσα στο καθημερινό και να επικοινωνήσουν ουσιαστικά μεταξύ τους, χτίζοντας μια κοινή πορεία εδώ και αρκετά χρόνια. Μερικά από αυτά που τους ενώνουν είναι η modal jazz, η μουσική της Ηπείρου, οι πρόβες στο δωματιάκι του Νίκου στη Νέα Σμύρνη, τα ταξίδια με το αυτοκίνητο και οι οικογένειές τους.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους Νίκο Σιδηροκαστρίτη (τύμπανα), Δημήτρη Θεοχάρη (πιάνο), Δημήτρη Τσεκούρα (μπάσο) και Χάρη Λαμπράκη (νέυ). Όπως γράφει και ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης για τους ίδιους: «Μετανάστες μέσα στην πόλη που τους γέννησε. Ξένοι στα χωριά των γονιών τους. Το Χάρης Λαμπράκης Quartet προσπαθεί να κάνει κάτι. Σχοινοβατώντας ανάμεσα στα πρέπει και δεν πρέπει, το σωστό και το λάθος, το τι είναι και τι δεν είναι. Κι όμως ο ήλιος γενναιόδωρα σκάει το φως του στους τοίχους των πολυκατοικιών. Ο κότσυφας τραγουδάει την Άνοιξη ψηλά, πάνω στις κεραίες. Οι νεραντζιές ανθίζουν μοιράζοντας πλουσιοπάροχα το άρωμά τους σε κάθε γωνιά της Αθήνας.»

Συντελεστές
Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα
Δημήτρης Θεοχάρης: πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσσο
Χάρης Λαμπράκης: νέυ

Γιώργος Καρυώτης: Ηχολήπτης

Το Drambuie θα είναι στη Στέγη και θα προσφέρει μοναδικά cocktails από τις 20:00

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου
Μετά τη συναυλία, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές